BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, ADANA MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR’I ZİYARET ETTİ.

06/12/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, ADANA MÜFTÜSÜ HASAN ÇINAR’I ZİYARET ETTİ.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adana İl Müftüsü Hasan Çınar'a nezaket ziyaretinde bulundu. Kurum ve çalışmaları ile ilgili bilgiler aldı.

Müftü Çınar tarafından sıcak ilgiyle karşılanan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, kendisine misafirperverliği adına teşekkür etti.

Müftü Hasan Çınar, Baro Başkanımızın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Baromuzun faaliyetlerini ve çalışmalarını da zaman buldukça takip ettiğini ifade etti.

Müftü Hasan Çınar ile makamında bir süre görüşen Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ülkemizin aydın din insanlarına ihtiyacı olduğunu ifade etti. Adana Barosu olarak tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşları ile şehrimizin ve yurttaşlarımızın gelişimine katkı sağlayacak faaliyetlere destek vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Haftalık yayınlanan Cuma hutbelerini ve yarınları takip ettiklerini vurgulayan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın şehit ve gazilerinin özellikle önemli günlerde anılması, anımsatılmadı gerektiğine değindi. Dinin toplumun birlik ve beraberliği açısından önemli olduğunu belirterek, ehil din adamlarının önemine işaret etti.

Görüşme esnasında kent ve ülke gündemi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Ardından Müftü Hasan Çınar Baro Başkanımız Av. Veli Küçük’e bizzat kendisinin yazmış olduğu ‘Fetvalar’ kitabını hediye etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Diyanet Vakfının ve hayırseverlerin katkısıyla yapılan, temeli Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Yangın Faciası ile aynı güne denk gelen kız yurdu nedeniyle teşekkür etti. Bu tür hizmetlerin cemaatler eliyle değil devletin resmî kurumları ile bilhassa Milli Eğitim Bakanlığı ve Kredi Yurtlar Kurulu tarafından yürütülmesinin önemine işaret etti.

Aynı zamanda anne ve babasının hac ibadeti yapmak için müracaat ettiklerini belirterek, bu hususta yapılacak işlemler hakkında da bilgi aldı.