BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK 37. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

12/01/2019
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK 37. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI

37. Baro Başkanları Toplantısı, 12.01.2019 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nin ev sahipliğinde 74 baronun katılımıyla Özdemir Özok Kongre Merkezi gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ilk olarak yeni seçilen 29 baro başkanını tanıtarak kendilerini kutladı.

Toplantıda; vekaletname ibraz etmeksizin avukatların ceza soruşturma dosyalarını inceleyebilmesi; hukuk fakültesi mezunlarına yönelik olarak planlanan devlet yeterlilik sınavı, UYAP sorgularındaki ücretlendirme, yaklaşan arabuluculuk sınavına ilişkin gelişmeler ve arabuluculukta taraf vekilliği başta olmak üzere avukatlık mesleğini ve avukatları doğrudan ilgilendiren konular ele alınarak tartışıldı.

Güncel konular, mesleğin sorunları ve geleceği hakkında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, görüşlerini açıkladı.

Ülkemizde yaşanan hak ihlallerine ve hukuk sorunlarına, yargının geldiği son duruma, UYAP sorgularında mal varlığı bilgi detaylarının görünmemesine ve ücretlendirilmesine, Emniyet Müdürlüklerinde meslektaşlarının giriş esnasında yaşadığı hukuksuz duyarlı kapı dayatmasına, yeni adliye binalarında barolara tahsis edilen alanların yetersizliğine, adliyelerde ve bölge adliye binalarındaki avukat otoparkı sorunlarına, son dönemde artan avukatlara yönelik saldırılara ilişkin acil çözüm bulunması gerektiğine değindi.

Toplantının ana gündemini, meslek sorunları (Sınav, yeşil pasaport, vergi ve sigorta yükü, emeklilik) insan haklarına dair sorunlar oluşturdu.

Toplantıya Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz ve Saymanımız Av. İlknur Önal da katıldılar.