BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK, 1 MAYIS YÜRÜYÜŞÜNE VE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI YAPTI

29/04/2019

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 1 Mayıs'ı her zaman olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve sevinçle kutlayacaklarını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 1 Mayıs’ta emekçilerle birlik, dayanışmayı sergileyip, haksızlıklarla mücadele ederek daha yaşanılır bir dünya için seslerini ve haklı taleplerini dile getirecekleri alanlarda yerlerini alacaklarını ifade etti.

Adana Barosu'nun her zaman hukukun, adaletin ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olduğunu vurgulayan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Emeğin ve emekçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Emeğin sömürülmediği, insan onuruna yakışır ücretlerin verildiği ve can güvenliğinin güvence altına alındığı bir Türkiye istiyoruz." dedi.

“Savunmanın temsilcisi, yurttaşın hak arayışının sesi olan biz avukatların da hep bir ağızdan, ‘Savunma susmadı, susmayacak’ diyeceklerini vurgulayan Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Eşitlik, adalet, özgürlük, barış, demokrasi ve hukuk devletinin gerçekleşmesini dile getiren demokratik kitle örgütleri, meslek odaları ve halkımızla birlikte bu anlamlı günü en iyi şekilde kutlayacağız." ifadelerini kullandı.

"1977‘DE ÖLENLERİ UNUTMADIK"

1977 yılında 1 Mayıs‘ta hayatını kaybeden 36 emekçinin unutulmadığını vurgulayan Av. Veli Küçük, "Kemal Türkler başta olmak üzere 1977 yılındaki 1 Mayıs‘ta hayatını yitiren emekçilerin saygıyla anıyoruz. ”diye konuştu.

1 Mayıs Adana’da saat 14.00’de Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde yürüyüşle başlayacak. Uğur Mumcu’ya kadar yürüyecek olan emekçiler burada miting düzenleyecek.