27/11/2022

BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ TBB’DE YAPILAN 48. BARO BAŞKANLARI TOPLANTISINA KATILDI    Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre Merkezi’nde düzenlenen 48. Baro Başkanları Toplantısı’na katıldı.  Toplantı saygıduruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.  TBB Başkanı Av. Erinç Sağkan, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda Baro Başkanının yer aldığı toplantıda yeni seçilen baro başkanlarının tanışması, meslek sorunları ve çözümleri, öneriler ve gündemdeki konular görüşüldü. TBB Meslek Kurallarında yapılacak değişiklikler, Baroların ve TBB’nin genel işleyişine ilişkin sorunlar ile yargı meseleleri  detaylı olarak tartışıldı. Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, konuşmasında; “TBB’nin ve baroların gücünün Hukuk Fakülteleri’nin sayısının azaltılması, başarı diliminin yükseltilmesini ve hukuk eğitiminin daha kaliteli hale getirilmesi konusunda odaklanması gerektiği, CMK Zorunlu Müdafilik Ücretleri konusunda yapılacak artışın, fahiş derecede artan hayat pahalılığı karşısında meslektaşlarımızı mağdur etmeyecek düzeyde olması,  Maliye Bakanlığı ile Avukatlık ücretlerindeki KDV’nin % 8’e düşürülmesi, 0-1 kıdem yaşında uygulanan vergisel avantajın 0-5 kıdem yaşındaki Meslektaşlarımızın yararlanması konusundaki görüşmelerin biran önce sonuçlandırılmasını,  KVKK’nın Avukatlık Mesleğini ifa ederken bir engel olarak önümüze çıkarıldığını ve bunun biran önce aşılması gerektiğini, Yasal faiz oranlarının artan hayat pahalılığı ve enflasyon oranları karşısında haksızlık yarattığını, kötüye kullanıldığını ve yargının iş yükünü arttırdığına” dair görüşlerini ifade etti.  Toplantı dilek ve temennilerin konuşulmasıyla sona erdi.