BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ, İNSAN HAKLARI DERNEĞİ ADANA ŞUBE BAŞKANI Av. YAKUP ATAŞ’I ZİYARET ETTİ

28/06/2022

Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi ve Av. İlker Güzel ile birlikte İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi Başkanı Av. Yakup Ataş’ı ziyaret etti. Ziyarette, İHD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Zelal Demiray, Av. Serhat Ökmen, Fatma Yılmaz, Belgin Işık, Pınar Bozan ve Ender Aydemir de yer aldılar.

Av. Ataş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve konuklarına teşekkür etti. Av. Ataş, "Adana Baro Başkanlığı’nın temel hak ve özgürlükler, hukuk devleti mücadelesindeki duruş ve tavrını takdirle karşıladıklarını, baro ile birlikte bu alanda çalışmayı sürdüreceklerini, birlikte ortak çalışmalar yürüteceklerini" ifade etti.

Av. Gökayaz, bir soruşturma kapsamında bugün gözaltına alınan Baromuz üyesi ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Funda Buyruk’un soruşturmanın başında yandaş medya tarafından yargısız infaz edilmesini eleştirdi.

Av. Gökayaz, Avukatlık kanununun 76. ve 95. maddeleri Barolara “insan haklarını savunmak ve korumak” görevi veriyor. Bu görevi yerine getirirken siyasetin tercihleri ile hareket edemeyiz. Ülkede ve ilimizde yaşanan insan ve hak ihlallerini yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de takipçisi olacağız”