BARO BAŞKANIMIZ Av. SEMİH GÖKAYAZ; “DAYANIŞMA RUHUNU ÖNCELEDİĞİMİZ BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

23/09/2022

BAROMUZDA DÜZENLENEN TÖRENLE 27 MESLEKTAŞIMIZ AVUKATLIK MESLEĞİNE ADIM ATTI

Baromuzda stajlarını başarıyla tamamlayan 27 meslektaşımız avukatlık mesleğine adım attı. Adana Adliyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Genel Sekreterimiz Av. İlker Mengü, Saymanımız Av. V. Mert Kuşdemir, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Ayşe Duygu Özgüven, Av. İlker Güzel, Av. Neval Yurtdaş, Av. Özcan Delihasan, Av. Erkan Çetin, önceki dönem Baro Başkanı Av. İbrahim Gazioğlu, avukatlar, aileler, yanlarında staj yaptıkları avukatlar ve konuklar katıldı. Başkanımız Av. Semih Gökayaz, meslektaşlarına toplu yemin ettirdikten sonra bir konuşma yaptı. Misafirleriyle hep birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek sözlerine başlayan Av. Gökayaz, baromuzun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

UYUM BÜROMUZU FAALİYETE GEÇİRDİK
Başkanımız Av. Gökayaz, mesleki dayanışma ruhunu arttırdığımız bir dönem geçirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Göreve gelir gelmez Uyum Büromuzu faaliyete geçirdik. Baromuzun hayali olan projemiz sayesinde 37 meslektaşım Uyum Bürosu’nda el ele vererek geleceğe güvenle bakıyorlar. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz.

ADABAYS’I KURDUK
Meslektaşlarımızın zor günlerine destek olmak için 2021 yılının Aralık ayında “Adana Barosu Avukatları Yardımlaşma Sandığı” ADABAYS’ ı hayata geçirdik. Şu anda 136 meslektaşım ADABAYS’a üye olarak sandığımıza güç verdiler. Verdikleri destek nedeniyle hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

ÇALIŞTAY DÜZENLEDİK
Çağımızın ve ülkenin utancı haline gelen kadın cinayetlerine karşı Kadın Hakları Merkezimiz büyük çaba harcıyor. Baro olarak 18/19 Mart 2022 tarihleri arasında “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” konulu çalıştay ve paneli düzenledik. Sorunun çözümüne ilişkin ortak Sonuç Bildirgesi’ni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na sunduk. Bu topraklarda kadına karşı şiddetin önlenmesi için var gücümüzle çalışacağız.

ADLİ YARDIM GÖREV SAYISINI 3’E KATLADIK
Göreve geldiğimizde Adli Yardım görev sayısını arttırma çabasına girdik. Adli Yardım hizmetlerinde görev sayısını 3’ katladık. Seyhan Belediyesi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda hak arayan yurttaşlarımız için Adli Yardım bütçemize 500 bin TL maddi kaynak sağladık. Kaynak için Seyhan Belediye Başkanı Sayın Akif Kemal Akay’a, Seyhan Belediye Meclis Üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Biz, bu dönem durup dinlenmeden çok çalıştık. Adana Barosu büyük bir ailedir. Mesleki dayanışma ile nasıl güçlü ve geleceğe umutla bakabildiğimizi gördük.”

ÇALIŞMA RAPORU’MUZU YAYINLADIK
Av. Gökayaz, Baromuzun 31. Dönem Baro Yönetim Kurulu faaliyetlerini ve bütçe raporlarını içeren Çalışma Raporu’nu, WatsApp iletişim hattı, SMS, sosyal medya hesapları ve Web sitesi üzerinden yayınlandığını söyledi. Başkanımız Av. Gökayaz, Çalışma Raporu’nu Baromuza mali külfet getirmemesi, çevre ve doğaya katkı amacıyla kitapçık ve CD’ye basımını yaptırmadıklarını dile getirdi.

MESLEKTAŞLARINA TAVSİYELERDE BULUNDU
Başkanımız konuşmasında mesleğe adım atacak meslektaşlarına tavsiyelerde bulunarak, “Salonda çok güzel bir görüntü var. Bugün ülkenin ve mesleğin içinde bulunduğu durumdan dolayı hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Hepinizin mesleğin onurunu ve kurallarını koruyacağınıza inanıyorum. Kaygıdan çok çalışmayı ön plana koyun. Avukatlık mesleğinde sabrı, cesareti ve bilgiyi ortaya koyarsanız; meslek kurallarına da riayet edildiği sürece başarılı olmamanız mümkün değil. Bugün aramıza katılan meslektaşlarımıza hoş geldiniz diyor ve başarılı bir meslek hayatı diliyorum. Ailelerine, büro avukatlarına emek ve katkıları için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Başkanımız Av. Gökayaz’ın konuşmasının ardından cübbelerini giyip ruhsatnamelerini alan meslektaşlarımız şu isimlerden oluştu: Ahmet Çevik, Büşra İnce, Mine İnce, Gizem Sarıaslan, Alper Özdemir, Sema Akyol, Zehra Ocak, Nur Sena Yıldırım, Mücahit Yıldırım, Zeynel Furkan Yılmaz, Sedanur Akkaş, Ali Gökalp, Simanur Kocadurmuş, Mustafa Mert Dağlı, Fatma Akdağ, Alper Kıdık, Enfal Pişkin, Büşra Şafak, Helin Şevik Demir, Seyyid Bilal Akyol, Zeynep Bal, Ali Beklen, Yağmur Büyükbaş, Ömer Faruk Durmuş, Burak Kocaçiftçi, Yusuf Elbüken ve Şeyda Çelik.

Meslektaşlarımıza cübbelerini; Av. Murat Loğoğlu, Av. Zehra Akarpınar, Av. Şehmus Açıkgöz,Av. Ahmet Alev, Av. Burak Akkaya, Av. Alper Talay, Av. İbrahim Gazioğlu, Av. Eser Bektaş, Av. Mehmet Aytekin Çenet, Av. Nur Barığ Bucak, Av. İkbal Özlem Arıoğlu, Av. İlayda Cindirli, Av. Ece Çağla Aslan, Av. Hasan Soylu, Av. Burak Akasya, Av. Ebru Akçalar, Av. Ceren Olpak Codey, Av. Rojhat Akdeniz, Av. Mehmet Batuhan Soydinç, Av. İzzettin GÖKALP, Av. Zahide Yükselir, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu, Av. Gökhan Sizgen, Av. Abdulmuttalip Akkaş, Av. Ramazan Duran, Av. Oğuzhan Kocadurmuşoğlu, Av. Selin Portakalcı, Av. Dilan Kor, Av. Özgürcan Özcanlı, Av. Şahin Vural Atal, Av. Büşra Öztürk, Av. Fikret Adamhasan, Av. Müslüm Susar, Av. Şermin Vurucubaş Adamhasan, Av. Mehmet Ali Önal, Av. Veysel Emre Gelibolu, Av. Merve Yel, Av. Asena Avluk Gürani, Av. Gülşah Çalık, Av. Hüseyin Turgut Bahar, Av. Aytaç Er, Av. Murat Karan, Av. Olcay Karan, Av. Yusuf Akıncı, Av. Ertuğrul Kıvanç Koç ve Av. Dinçer İşisağlam giydirdi.