Baro Başkanımız Av. Çıtırık, Çanakkale Zaferi'nin

18/03/2015
Baro Başkanımız Av. Çıtırık, Çanakkale Zaferi'nin
100 yıl önce kazanılan Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü törenlerine katılan Baro Başkanımız Av. Çıtırık: "Bu zafer unutulmamalı, unutturulmamalı" 18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitleri Anma Günü, Asri Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğindeki düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çanakkale'de 253 bin şehit verildiğini belirten "Bu zafer unutulmamalı, unutturulmamalı" dedi. Vali Mustafa Büyük, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hüseyin Sözlü, ve 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Satı Bahadır Köse'nin sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve saygı atışı yapıldı. Öğrenciler 'Çanakkale' konulu şiirlerini okudu. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, burada yaptığı konuşmada, şehitliğin Allah katında peygamberlikten sonra gelen en yüksek mertebe olduğunu belirtti. Çanakkale Zafer'inin, dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Ongun, "Tarihin akışı üzerinde Türk ulusu belirleyici bir rol oynamıştır. Sarsılmaz imana sahip aziz şehitlerimiz dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Bu zafer, millet olma bilincinin tohumlarının atılarak Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına zemin hazırlayan bir prestij ve azmin mücadelesidir" dedi. İl Müftüsü Arif Gökçe'nin dua okumasının ardından şehitlik defterini imzalayan Büyük, deftere şu ifadeleri yazdı: "Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıldönümünde, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz..." Adana Baro Başkanımız Av. Çıtırık, protokol üyeleri ile birlikte daha sonra şehitlerin mezarlarına karanfil bırakarak, dua etti ve şehit aileleriyle görüştü.