BARO BAŞKAN YARDIMCIMIZ AV. MİYESSER ERSALAN ÖNENLİ ADANA KENT KONSEYİ TOPLANTISINA KATILDI

22/09/2021

Adana Kent Konseyi’nin Sürdürülebilir Yerel Kalkınma Amaçları Çalışması Toplantısı’na, Baromuz adına Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Baro Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli, Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Adana Akademik Meslek Kuruluşları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü ve Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Menteş, TMMOB İKK Sekreteri Ahmet Uncu, Çukurova Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu, Adana Barosu Önceki Dönem Başkanı Av.Veli Küçük ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda bir araya geldiği toplantıda şehrin geleceğine yön verecek planlama, proje ve yatırımların ortak akılla hayata geçirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunuldu.

ADANA DEVLET TEŞVİKLERİNDEN YARARLANMALI
17 ana, 169 alt başlıkta düzenlenen toplantıda oda temsilcileri ve katılımcı odaların başkanları düşünce ve önerilerini paylaştı. Toplantıda, kentin çeşitli alanlarda sorun ve eksikliklerine işaret edilerek çözümler ortaya konulurken, çevre, ulaşım, trafik sorunlarının yerel politikalar ve çalışmalarla kısmen çözülebileceği belirtildi. Konuşmacılar, işsizliğin Adana’nın en önemli sorunu olduğunu, buna karşı Adana’nın kalkınmada öncelikli iller arasına alınması ve devlet teşviklerinden yararlanması gerektiğini vurguladı.

METRO HATTI UZATILACAK
Adana Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, Kent Konseyi toplantısında kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi sundu. Halisçelik, “Adana 2. Etap Raylı Sistem Hattı’nın, mevcut hattın devamı olarak, kentin kuzey-doğu istikametinde Çukurova Üniversitesi-Balcalı Hastanesi bölgesini geçerek Sarıçam ilçesinde yapılan spor kompleksine kadar uzatılması konusunda çabalarımız var. 2022 yatırım planına alınması için talepte bulunduk.” dedi.

...........