BAM'DAKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.

11/12/2018
BAM'DAKİ OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLÜYOR.

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ziyaret edilerek, meslektaşlarımızın yaşadığı sorunlar iletildi.

Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Baronun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ziyaret sırasında Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Baro Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Miyesser Önenli ve Av. Timur Ortatepe de hazır bulundu.

"BÖLGE ADLİYE MAHKEMESİNDE OTOPARK PROBLEMİMİZ VAR"

Ziyaret sırasında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, avukatların yargının üç sacayağından biri ve adliyelerin vazgeçilmez bir parçası olduğunu dile getirerek, adalete erişimin sağlıklı bir şekilde sağlanması ve mesleklerini en iyi şekilde yerine getirmek için adliyeler içerisinde sağlıklı mekanlar ayrılması gerektiğini dile getirdi.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, meslektaşlarının otopark sıkıntısı yaşadığını, yağmur ve çamur içerisinde, uzun mesafelerde yürünerek veya yol kenarına araç park edilerek, hem tehlikeli, hem de trafik cezası ile karşılaşma riski altında avukatlık görevini ifa etmeye çalıştığını ve bu konuda çözüm beklediklerini iletti.

Bölge Adliye Mahkemesinde meslektaşlarının kullanımına açık bir otoparkın, binaya uzaklığı, yeterli olmaması, zemininin çamur olmasından ötürü sıkıntı yaşandığı, avukatlara ayrılan otoparkın zemininin asfalt veya parke taşı yapılmasının, otopark alanının karşısında yer alan bina kapısının açılarak kullanılmasının sorunları çözeceği vurgulandı.

Baromuz mensubu aktif çalışan avukat sayısı 2 bin 650, bunun yanında bu sene 500 stajyer avukatları olduğunu belirten Av. Veli Küçük, "Hakim, savcı, avukat ve yurttaşlarımızın otopark girişleri ise yağan yağmurda 'çamur deryası' haline dönüşüyor. Meslektaşlarım araçlarını park edecek yer bulmakta bir hayli güçlük çekiyor.

Meslektaşlarım her gün bana "artık tarladan çıkıp adliye binasına çamurlu ayakkabılarla gitmekten bıktık" diyorlar. Bu konuda acil bir çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Adana Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun otoparkın zemini için Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüştüklerini, otopark düzenleme taşlarının geldiğini, kısa süre içinde asfaltın da yapılarak sorunun çözüleceğini söyledi.

Bölge Adliye Mahkemesinin yağan yağmurun etkisiyle çatısından sular akmaya başlaması ve diğer sorunlar da konuşuldu.