AVUKATLARI HEDEF GÖSTEREN EGEMEN GAZETESİ’Nİ KINIYORUZ

23/05/2022
AVUKATLARI HEDEF GÖSTEREN EGEMEN GAZETESİ’Nİ KINIYORUZ

Adana’da yayımlanmakta olan Egemen Gazetesi’nin 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü “Telif Baskısı” başlığı altında sunduğu haberin içeriğinde “Adana’da İşletmelerden müzik yayınları için telif ücreti almak için avukatlar her yolu deniyor ” şeklinde haksız ve mesnetsiz ithamlarda bulunmuştur.   Kamusal bir görev olan gazetecilik özel amaç ve çıkarlara alet edilmemelidir. Gazeteci halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını gözetmelidir.  Yayınlarında kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.  Fikri ve Sınai Haklar Kanunu ile güvence altına alınan telif hakkı bir fikir sonucunda ortaya çıkmış somut ürünün hukuki düzlemde korunmasını sağlayan en önemli araçtır.   Avukatlar, yargı önünde gerçek ve tüzel kişilerin haklarını savunmak, yasal ve hukuki açıdan yol gösterici bir çalışma sağlamakla mükelleftir.   Avukatlar, hukuki ihtilaflarda taraf olarak bulunmamakta, vekil olarak görevlerini ifa etmektedir. Avukatlar görevini ifa ederken, müvekkillerinin haklarını korumakla, hakkın yerine getirilmesini sağlamakla mükelleftirler.   Kanundan kaynaklanan bir zorunluluğu avukatların keyfi uygulamasıymış gibi servis ederek, avukatları hedef haline getiren, gazetecilik etiğinden bihaber, söz konusu yayın organını kınıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI