AVUKAT HAKLARI MERKEZİMİZ HATAY’DA YAPILAN "AVUKATLIK MESLEĞİNİN SORUNLARI VE ÇÖZÜM YOLLARI" ÇALIŞTAYINA KATILDI.

22/10/2019
AVUKAT HAKLARI MERKEZİMİZ HATAY’DA YAPILAN

Hatay Barosu ev sahipliğinde Hatay Barosu Avukat Hakları Merkezi'nin 19-20 Ekim 2019 tarihlerinde Antakya Anemon Otel'de düzenlediği "Avukatlık Mesleğinin Sorunları ve Çözüm Yolları" Çalıştayına; Baromuzu temsilen Avukat Hakları Merkezi üyeleri Av. Kübra Öz, Av. Ömer Faruk Aydın ve Av.Buket Terci Aysan katılmıştır.
Çalıştay; Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Burdur, Denizli, Edirne, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Siirt, Van Baroları ve Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi temsilcilerinin katılımı ile Antakya Anemon Otelde gerçekleştirildi.
Çalıştayda Hukuk Fakülteleri ve Avukat Sayısı, Avukatlara Özgü Çalışma Alanlarının Belirlenmesi ve Artırılması, Sigorta Şirketleri ve Reklam Yasağı Konuları ele alındı.

19.10.2019 tarihinde Avukatlık mesleğinin sorunları ve çözüm yolları konulu çalıştayda bizler 2 masa olarak Sigorta Şirketleri ve Reklam Yasağı üzerine bir çalışma yapıldı. Bu çalışma sonucunda aldığımız kararlar aşağıdaki şekildedir;
1-) Hasar danışmanlık şirketlerine sağlanan bilgi akışının önüne geçebilmek amacıyla ilgili kamu kurumlarına Kişisel verilerin korunması hakkında kanunla ilgili bilgi verilmesi ve kişisel verilerin paylaşılması eyleminin Kvk ve TCK anlamında suç teşkil ettiğini ihtar edilmesi. Bu konuda çalışma yapmak ve ortak metni hazırlamak üzere Denizli Barosu görevlendirilmiştir.
2-) Hukuki problemlerin sadece avukatlar tarafından çözülmesi temasını içeren bilboardların hazırlanması ve tüm baroların eş zamanlı olarak bu bilboardları almaları
3-) Çalıştaya katılan barolar tarafından ortak bir metin hazırlanmasi ve bu metnin eş zamanlı olarak bütün avukatlara atılması. Bu konuda İzmir Barosu görevlendirilmiştir.
4-) Hasar Danışmanlik Şirketlerinin trafik kazalarından kaynaklanan bedensel ve cismani zararlar konusunda haklı uğrattığı hak kayıpları konusunda TBB den kamu spotu yapılmasını ve hazırlanan bu kamu spotunun ulusal kanallarda yayınlanmasını talep etmek.
5-) Hasar danışmanlık şirketleriyle ilgili ortak hareket etmek ve hasar danışmanlık şirketlerine karşı açılan davalara bütün baroları müdahil etmek.
6-) Kamu kurumları tarafından yapılan hak ihlallerinin Kamu denetçiliği kurumuna bildirilmesi ve bu şikayetlerden çıkan kararların tüm barolarla paylaşılması
7-) Katılınca baroların bulundukları illerdeki ticaret sicil müdürlükleriyle bağlantı kurmak ve avukatlık mesleğine özgülenen alanlarda faaliyet gösteren şirketleri tespit etmek ve TTK 353'e göre ticaret sicilden kaydının silinmesini talep etmek.
8-) Yerel yönetimlerle iletişim kurup barolarla koordineli çalışmalarını sağlamak ve akabinde trafik kazalarında uğranılan bedensel ve cismani zararlarda hasar danışmanlık şirketleri nedeniyle yaşanılan mağduriyetler hususunda halkta farkındalık.
9-) Katılımcı baroların Avukat Hakları Merkezlerinden birer kişiyi görevlendirip reklam yasağına aykırı ihlalleri tespit etmek ve bu çalışmanın neticesini baro yönetim kuruluna bildirerek disiplin işlemlerinin yapılmasını sağlamak.
10-) Reklam Yasağı konusunda Ortak bir metin hazırlayıp bu metni bütün barolara göndermek. Bu konuda Antalya Barosu görevlendirilmiştir.
11-) Baroların sosyal medya hesaplarını daha etkin kullanarak reklam yasağına ilişkin somut paylaşımlar yapılmasını sağlamak.