Av. Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz

11/09/2021
Av. Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz

Ceza hukuku alanında ülkemizin önemli isimlerinden Av. Prof. Dr. Duygun Yarsuvat’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. 84 yaşında hayata veda eden hocamızın ailesine ve hukuk camiasına baş sağlığı dileriz.
Duygun Yarsuvat, 18 Ağustos 1937’de dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi ve ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1961 yılında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne asistan olarak atandı. Lisansüstü eğitim çalışmalarına İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde başladı, Belçika'da Brüksel Kitle İletişim Araçları Enstitüsü ve 1966 yılında Amerika'da Princeton Üniversitesi'nde devam etti. 1966 yılında hukuk doktoru unvanını aldı. 1971 yılında doçent, 1978’de profesör oldu.
1967 yılında Amerika'da Columbia Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Hukuk Master'ı yaptı. 1978 yılında İsviçre'de Cenevre Uluslararası Çalışma Örgütü kapsamında çalışmalarını sürdürdü.
1987-1988 ve 1996-1997 yılları arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı. 198’de Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi'nde Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliğine seçildi ve bu görevi 4 yıl sürdürdü.
1997 Galatasaray Üniversitesi'ne geçti. 2001-2004 yılları arasında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı olarak görev yaptı. Erdoğan Teziç'in YÖK başkanlığına atanması üzerine 1 ay kadar vekaleten üstlendiği Galatasaray Üniversitesi rektörlüğüne 2004 yılında atandı ve bu görevini 2008 yılına kadar sürdürdü.
2010 yılı sonunda İstanbul Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği delegeliğine seçildi.
Galatasaray Spor Kulübünün 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulunda kulübün 35. Başkanı oldu.
Akademik, yöneticilik faaliyetlerinin yanında, avukatlık görevine devam etti. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans ve lisansüstü öğrencilere ceza muhakemesi ve ceza hukuku dersleri verdi. Bilimsel kitapları ve Türkçe, Fransızca, İngilizce makaleleri bulunan Duygun Yarsuvat, evli ve 3 çocuk babasıydı.

#AdanaBarasu #Baro #barolar #hukuk #hukukçu #cezahukuk #Galatasaray