AV. DUYGU ÖZYAMAN VE AV. NEVAL YURTDAŞ STAJYER AVUKATLARIMIZA ‘CMK VE ADLİ YARDIM SİSTEMİ”Nİ ANLATTI

12/04/2019

Baromuz Staj Eğitim çalışmaları kapsamında Çarşamba günü düzenlenen eğitimlerde, Adli Yardım Komisyonu Başkanımız Av. Duygu Özyaman “ADLİ YARDIM SİSTEMİ”, Av. Neval Yurtdaş “BARO CMK SİSTEMİ” hakkında stajyer avukatlarımızı bilgilendirdiler.

Reşatbey’deki Staj Eğitim Merkezimizde yapılan eğitim çalışmalarında Adli Yardım Komisyonu Başkanımız Av. Duygu Özyaman, “Adli Yardım nedir? Adli yardımdan kimlerin yararlanabileceğini, amacını ve konusunda bilgiler sundu. Adli yardım kapsamında avukatların ne şekilde görev alabileceğini anlattı. Adli Yardım kapsamında görev alan avukatların alacağı ücret ve hangi davalara avukat yardımı sağlandığını stajyer avukatlarımıza detaylı olarak sundu.

Stajyer avukatlarımızın geniş katılımla dinlediği programda Baromuz mensubu Av. Neval Yurtdaş da, CMK da zorunlu müdafilik/gönüllü avukatlık konusunu anlattı. Baronet tarafından atanan bir zorunlu müdafinin hazırlık( emniyet-sorgu-karakol-savcılık) aşamasında ve kovuşturma aşamalarındaki sorumluluklarından bahsetti. Bu sorumluluğunun hangi aşamalarda bittiğini ve bu görevleri ifa ederken vatandaşın hukuki güvenliğini nasıl sağlamaları gerektiğine değindi.

Yakalama ve gözaltı, tutuklama da, soruşturma-kovuşturma evrelerinde neleri yapmaları ve neleri yapmamaları gerektiği hususunda ceza hukuku temel ilkeleri hakkında bilgiler verdi.

Stajyer avukatlarımız sordukları soruları ile eğitim çalışmasını zenginleştirdiler.