Av. Çıtırık: “Yapılacak konferans ülkemizin köklü sorunlarından birini oluşturmaktadır”

15/01/2013
Av. Çıtırık:  “Yapılacak konferans ülkemizin köklü sorunlarından birini oluşturmaktadır”
Adana Barosu, 22.01.2013 Salı günü saat 14.00'da Seyhan Oteli Balo Salonu'nda, Kültür eski Bakanı Fikri Sağlar ile Gazeteci-Yazar Ümit özdağ'ın konuşmacı olarak katılacakları 'Derin devlet olgusu ve faili meçhul cinayetler" konulu konferansa ev sahipliği yapacaktır. Konferansla ilgili Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, "Yapılacak olan konferans ülkemizin köklü sorunlarından birini oluşturmaktadır. Tarihimizde faili meçhul olarak kalan onlarca siyasi cinayet ve toplumu derinden sarsmış olaylar bulunmaktadır. Türkiye bir çok aydınını, siyaset insanını, gazeteci-yazarını en verimli çağlarında faili meçhullere kurban vermiştir. Bu cinayet ve olayların incelenmesi ve üzerine gidilmesine rağmen bazen aşılamayan duvarlarla karşılaşılmıştır. Konferansımızı onurlandıracak olan Sayın Fikri Sağlar ve Sayın Ümit Özdağ bu konuda etkin ve bilgi sahibi kişilerdir. Konferansımızın bu anlamda faydalı olacağına inanıyorum. Tüm meslektaşlarımızı ve konuya hassas olan insanlarımızı bu etkinliğimize davet ediyorum" dedi.