Av. Çıtırık, ÇHD üyelerine yönelik saldırıya tepki
15/10/2015
Av. Çıtırık, "Siyasi iktidar ve emrindeki güvenlik kuvvetleri, savunmanın susmayacağını ve gücünün sınanamayacağını unutmamalıdırlar" dedi.
Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde adliye önünde, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen, aralarında avukatların da bulunduğu gruba polisin biber gazıyla müdahale etmesine ve saldırıda bulunmasına tepki gösterdi.
Av. Çıtırık, "Siyasi iktidar ve emrindeki güvenlik kuvvetleri, savunmanın susmayacağını ve gücünün sınanamayacağını unutmamalıdırlar" dedi.
Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi:
"Yurttaşın can güvenliğinin, kişi güvenliğinin ve hukuki güvenliğinin kalmadığı, temel hak ve hürriyetlerin özüne dokunulduğu, anayasanın askıya alındığı, farklı düşüncelere ve eleştiriye tahammülün kalmadığı bir dönemde yurttaşın hak arayışının ve adalete erişiminin sesi olan avukatlara yönelik bu saldırı asla kabul edemeyeceğiz, vahim ve üzüntü veren bir gelişmedir. Avukatı hedef alanlar, hedef gösterenler yurttaşa savunma mesleği üzerinden gözdağı vermeye çalışmaktadırlar. Korku imparatorluğu kol gezmektedir ve faşizm azgınlaşmıştır. Ankara katliamını seyredenler, layıkıyla görevlerini yerine getirmeyenler, yurttaşı koruyamayanlar hınçlarını meslektaşlarımızdan almaya çalışmışlardır.
Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı, ÇHD Antalya ve Alanya Şube Başkanları ile Antalya Barosu yönetim kurulu üyesi meslektaşlarımızın da bulunduğu 7 kişi ciddi şekilde yaralanmış ve hastanede tedavi edilmişlerdir. Meslektaşlarımıza ve ÇHD Genel Başkanlığı'na geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.
Siyasi iktidar ve emrindeki güvenlik kuvvetleri, savunmanın susmayacağını ve gücünün sınanamayacağını unutmamalıdırlar. Kamuoyuna saygıyla sunarım."
Av.Mengücek Gazi Çıtırık , Adana Baro Başkanı
Diğer Haberler