ATA'nın manevi huzuruna çıktık

05/09/2015
ATA'nın manevi huzuruna çıktık
Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi. Çıtırık, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Yudagül Gündoğan, Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabahattin Gümüş, TBB Delegeleri Av. A. Faruk Ulaş, Av. Mustafa Çinkılıç, Staj Komisyonu Başkanı Av. Oya Tekin Disiplin Kurulu Başkanı Av. Ülkü Tolunay, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Av. Feyzi Çakıt, ve çok sayıda baromuz üyedi avukat ve stajyer avukatla birlikte, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Türkiye Barolar Birliği (TBB) ve barolar 2015-2016 adli yıl açılışı nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Ülkemizin terörle kasıp kavrulduğu adalete duyulan güvenin her geçen gün azaldığı bir dönemde, avukatları yargının kurucu unsuru kabul etmekte direnen antidemokratik bir zihniyete tepki olarak Türkiye'nin bütün avukatları 2015-2016 adlı yılını Türk milleti ile birlikte açma kararı aldık." ifadelerini yazdı. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanları öncülüğündeki avukatlar ile vatandaşlar ilk olarak aslanlı yolda yürüdü. Atatürk'ün mozolesine çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından Anıtkabir merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çekildi. Anıtkabir'i ziyarete gelen TBB ve barolara vatandaşların ilgisi de yoğundu. Vatandaşlar, 'Türkiye sizinle gurur duyuyor' ve ' diktatör elini savunmadan çek' sloganları attı.