BARODAN HABERLER

ATA'MIZIN ADANA'YA GELİŞİNİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

2167 görüntülenme
14/03/2017
ATA'MIZIN ADANA'YA GELİŞİNİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

ATA'MIZIN ADANA'YA GELİŞİNİN 94. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 94. Yıl dönümüne ilişkin kutlama mesajı.

Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ikisi Kurtuluş Savaşı öncesi olmak üzere kentimizi 7 kez ziyaret etmiştir.

Kurtuluş savaşına Adana’da karar vermiştir. Adana’nın gururu, ulusal bağımsızlık ve egemenlik düşüncesinin Atatürk’ün kafasında oluşturduğu bir şehir olmasındandır.

Bu gurur ve aynı zamanda mutluluğa eklenen diğer bir gelişme de, büyük zaferden sonra Mustafa Kemal'i ilk bağrına basan şehrin Adana olmasıdır.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 7 kez Adana’ya gelmesi, onun Adana’ya verdiği önemi ortaya koymaktadır.

O, Büyük Zafer'den sonra ilk ziyaretini Adana'ya yapmıştı, ölümüne neden olan son hastalığını hiçe sayarak, 1938 yılı Mayıs'ında yaptığı ziyaret ise Hatay'ı kurtarmak amacına yönelikti. Büyük Zafer'den sonra onu ilk gören Adana, hastalığı sırasında son ziyaret ettiği yer de yine Adana, olmuştur.

Ulusumuzun egemenliğe ve bağımsızlığa kavuşturma plânını burada tasarlamıştır. Bunu kendisi, Büyük Zaferden sonra 15 Mart 1923 günü Adana'ya ilk geldiğinde "Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur." diyerek açıklamıştır. Bu açıdan, Atatürk'ün zaferlerle dolu askeri ve siyasi hayatında, Adana'nın özel bir yeri vardır.

Başta Adana Barosu mensubu Meslektaşlarımız ve Üstatlarımız ile Bütün Ulusumuza Kutlu olsun. Saygıyla sunarız.

ADANA BARO BAŞKANLIĞI

Diğer Haberler