ARABULUCULUK KOMİSYONUMUZUN DÜZENLEDİĞİ SERTİFİKALI "ARABULUCUK SÜRECİNDE YAŞANAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ" ÇALIŞTAYI YAPILDI.

03/07/2019
ARABULUCULUK KOMİSYONUMUZUN DÜZENLEDİĞİ SERTİFİKALI

Baromuzun düzenlediği “Arabuluculuk Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Yolları” Çalıştayı Seyhan Otelinde yapıldı.

Yönetim Kurulu Üyemiz ve Arabuluculuk Komisyonu Koordinatörümüz Av. Furkan Kılıç açılış konuşmasında; Türkiye’de ilk defa Adana Barosu tarafından Arabuluculukta güncel konuların değerlendirildiği bir Çalıştayın yapıldığını belirtti.

Arabuluculuğun hukuk sistemimize girdiği günden itibaren uyuşmazlıkların çözümü noktasında barışçıl çözüm yolu olarak yer aldığını, gün geçtikçe tanınırlığının ve bilinirliğinin arttığını, bu kapsamda Arabulucuların karşılaştığı ve Arabuluculuk sisteminde karşılaşılan güncel konuların bu Çalıştayda müzakere edilmesinin önemli olduğunu, çözüm noktasında hazırlanacak raporun Adalet Bakanlığına ve Adana Adalet Komisyonu Başkanlığına gönderileceğini ifade ederek, katılımcı meslektaşlarımıza teşekkürlerini iletti.

Komisyon Başkanımız Av. Badegül Bozkurt Uludağ da, açılış konuşmasında; Türkiye’de yine Adana Barosu öncülüğünde gerçekleştirilen “Arabuluculuk Sürecinde Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri” Çalıştayına katkı sunan Başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkürlerini sundu.

Arabuluculuğun hukuk sistemimizdeki konumunun çok önemli olduğunu, arabuluculuk sürecinde yaşanan sorunların ortak sorunlar olduğunu ifade etti. Bu sorunların daha başlangıçta daha da büyümesinin önlenmesi açısından bu çalıştayı yaptıklarını belirtti. Toplantıya katılarak katkı sunan tüm meslektaşlarına teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Arabuluculuk ve sorunları hakkında yuvarlak masa toplantılarında ortak fikirler ve beklentilerin tespiti, mevzuat aşamasının tamamlanmasına ilişkin konu başlıkları tartışıldı.
Arabulucu ve avukatın yargı ve çözüm sürecindeki etki ve yetkisinin güçlendirilmesi gerekliliği etkin taraf vekilliği irdelendi.

Arabuluculuk merkezlerinin kurumsal kimlik altında etik kurallara bağlı kalarak faaliyetlerini ileriye taşıyacağı konusunda ortak sonuçlara ulaşıldı.

Programa katılan meslektaşlarımız, bir dahaki Çalıştayda görüşmek üzere, programda emeği geçenlere teşekkür ettiler.