ANKARA TREN GARI KATLİAMI DAVASINDA 9 SANIĞA 101'ER KEZ MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ.

04/08/2018

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılaması yapılan 10 Ekim 2015 tarihli Ankara Tren Garı katliamı davasında nihai karar verildi.

Ankara Sincan Cezaevi kampüsünde bulunan 1 nolu duruşma salonunda yapılan ve Baromuz adına Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin GÜMÜŞ’ün katıldığı 10. grup duruşmalarında tüm itirazlara ve eksikliklerin giderilmesi taleplerine rağmen karar açıklandı.

Davada kamu görevlileri yargılanmıyor, sanıklar hakkında eksik bilgiler var, dosyaya hâlâ yeni deliller geliyor ama avukatların ve mağdur ailelerinin tüm itirazlarına rağmen mahkeme kararını açıkladı.

101 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan 9 IŞİD sanığı ayrıca öldürmeye teşebbüsten 10 bin 557'şer yıl hapisle cezalandırıldı.

103 kişinin öldüğü yüzlerce kişinin yaralandığı 10 Ekim Katliamı davasında 19’u tutuklu 36 sanık yargılandı. Yargılama sürecinde kamu görevlilerinin de olayda ihmal ve sorumluluklarının bulunduğu belgelendi. Ancak tüm kanıtlara rağmen 9. tur duruşmasında mütalaasını veren savcı ‘sorumlu kamu görevlilerinin de yargılanması’ talebini reddetti.

Kamu görevlilerinin yargılanmadığı davada tutuklu sanıklardan tahliye olan olmadı.

Bu katliam insanlık suçu olup sanıkların insanlığa karşı suç işlemekten TCK.m.77 gereğince de cezalandırılmaları gerekirdi. Böylece firari sanıklar yönünden zamanaşımı işlemez hale getirilmeli idi.

Ayrıca olayda ihmali ve sorumluluğu olan kamu görevlilerinin de yargılanıp cezalandırılmadıkları sürece bu ülkede hukukun üstünlüğü sağlanamayacak ve adalet yerini bulmayacaktır.

Bu karara rağmen olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarının ve mağdurların adalet arayışları devam edecektir.