ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 98. YILINI KUTLUYORUZ

13/10/2021
ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 98. YILINI KUTLUYORUZ

Ankara, ulusal bağımsızlık mücadelesi için yola çıkan kahramanlara; büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına bağrını açan şehrin adıdır.
Ankara, İstanbul’da dağıtılan Meclis-i Mebusan üyelerinin sığındığı, Kurtuluş Savaşı’nı yöneten meclisin bütün baskı ve yokluklara rağmen kurulduğu yerdir.
Bir 29 Ekim sabahı; kadınlı, erkekli herkesin akın akın meclise dolan halkın, Hâkimiyet-i Milliye meydanını “Yaşasın Cumhuriyet” seslerinin çağladığı kenttir.
Cumhuriyet’ten yalnızca 16 gün önce Başkent ilan edilen Ankara, çağdaşlaşma devriminin tarihini başlatan şehirdir.
Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anlatımıyla; "Ankaralıların, bu vatanı kurtarma mücadelesinde ayrı bir şeref hissesi vardır".
Ankara’nın başkent oluşunun 98. yılını kutluyoruz

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI