ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 97. YILINI KUTLUYORUZ

13/10/2020
ANKARA’NIN BAŞKENT OLUŞUNUN 97. YILINI KUTLUYORUZ
Ankara bağrını; ulusal bağımsızlık mücadelesinin kahramanlarına, büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına açan şehrin adıdır.
Ankara, İstanbul’da dağıtılan Meclis-i Mebusan üyelerinin sığındığı, ulusal kurtuluş savaşını yöneten dünyadaki ilk ve tek meclisin bütün baskı ve yokluklara rağmen kurulduğu yerdir.
Bir 29 Ekim sabahı; kadınlı, erkekli herkesin akın akın meclise dolan halkın, Hâkimiyet-i Milliye meydanını “Yaşasın Cumhuriyet” seslerinin çağladığı kenttir.
Cumhuriyet’ten yalnızca 16 gün önce Başkent ilan edilen Ankara, çağdaşlaşma devriminin tarihini; kültür ve sanat merkezleriyle, okullarıyla, tarımıyla, şehrin cadde, sokak ve bulvarlarıyla yazmıştır.
Cumhuriyet devriminin kalbi ve merkezi Ankara’nın Başkent ilan edilişinin 97. yılı kutlu olsun.
ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI