ANKARA'DA YAPILAN TBB HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU YÜRÜTME KURULU 3. GENEL TOPLANTISINA KATILDIK

23/01/2023
ANKARA'DA YAPILAN TBB HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU YÜRÜTME KURULU 3.
GENEL TOPLANTISINA KATILDIK
TBB Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu'nca 21.01.2023 tarihli 3. Genel Toplantısı Ankara'da yapıldı.
Toplantıya, TBB Hayvan Hakları Yürütme Kurulu ve Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu üyesi Av. Çağla Çınar katıldı. TBB Yürütme Kurulu Kurulu üyesi Av. Hicran Kandemir Koordinatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda; komisyonun önümüzdeki dönemlerdeki çalışmalarının belirlenmesi hakkında değerlendirme yapıldı. Çeşitli illerdeki hayvan hakları ihlallerinde, davalara TBB adına katılım sağlamak adına Komisyon Yürütme Kurulu üyelerine yetki verilmesi, Konya'da 20.01.2023 tarihinde görülen kamuoyuna "Kanlı Kürek Davası" olarak yansıyan davada alınan kararın niteliği gereği TBB olarak bir basın açıklaması yapılması, sonrasında ivedi olarak tüm illerdeki barolarda eş zamanlı ve ortak bir basın açıklaması düzenlenmesi hususunda gerekli yazışmaların yapılması, Genel seçimin yaklaşması ve seçim çalışmalarının başlaması sebebi ile lobi çalışmalarına başlanması, öncelikle Meclis'te grubu olan partiler olmak üzere siyasi partilere, Komisyon tarafından hazırlanacak ve TBB Yönetimi tarafından onaylanacak hayvan hakları konusunda çözüm önerileri ve talepleri içeren bir kitapçık hazırlanıp gönderilmesi ve görüşmeler yapılması, meslektaşlarımızın yaralanabileceği nitelikli bir eğitim çalışması düzenlenmesi, hem meslektaşlarımızın hem Sivil Toplum Örgütlerinin yararlanabileceği hayvan hakları konusunda hap bilgiler içeren bir el kitabı hazırlanması, hayvan hakları alanındaki cezasızlık politikasının önlenmesi amacı ile Türkiye Adalet Akademisi'ne Hakim ve Savcılara hayvan hakları alanındaki mevzuat kapsamında bir eğitim verilmesinin talep edilmesi, bu hususta gerekli görüşmelerin yapılması konuları görüşüldü. Toplantı, fikir alışverişiyle sona erdi.