ANKARA BATIKENT’TE HAYVANLARI ZEHİRLEYEN SANIKLARA 10’AR YIL HAPİS VE 15’ER BİN TL HAPİS CEZASI VERİLDİ.

28/01/2020

“BU KARAR TÜRKİYE’DE BİR İLK”

Ankara Batıkent'te bir grup sokak köpeğini zehirle öldürdükleri gerekçesiyle yargılanan 3 kişi, "sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme" ve "çevreyi kasten kirletmek" suçlarından 10'ar yıl hapis ile 15'er bin lira adli para cezasına mahkum edildi.

Bu karar hayvanlara şiddette verilen en yüksek en ağır ceza olarak emsal teşkil etti.

Adana Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak başından beri takip ettiğimiz ve dosyasına müdahil olduğumuz 2019/250 Sayılı dosya ile görülen davada bugün karar çıktı.

3 sanık hakkında, TCK 151/2 den 2’şer yıl, TCK m.181/4 den 8’er yıl olmak üzere toplam 10’ar yıl hapis cezası ve her bir sanık için 15’er bin TL para cezasına hükmedildi.

Duruşmada bulunan 2 sanık tutuklandı.
Diğer içinde tutuklama kararı çıkarıldı.

Baromuz Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Gülşah Görür yaptığı açıklamada , kararın doğru ve yerinde olduğunu belirtti. Artık zehirlemelerle ilgili cezalar hakkında emsal bir kararın olduğunu bildirdi. Verilen cezanın ne olursa olsun yapılan şiddetin karşılığı olamayacağını ancak en azından caydırıcılık açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.