“ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU USULLERİ VE KABUL EDİLEBİLİRLİK KRİTERLERİ” KONULU SERTİFİKALI EĞİTİM SEMİNERİ BAŞLADI

12/01/2019

Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi Ortak Projesi kapsamında Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi ve Türkiye Barolar Birliği’nin işbirliği ile Baromuz ev sahipliğinde “Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Usulleri ve Kabul Edilebilirlik Kriterleri” konulu meslekiçi eğitim semineri Divan otelde başladı.

Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Furkan Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada; Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruya olan toplumsal ilginin her geçen gün daha da artmakta olduğunu bildirdi.Programın önemine değindi.

Av. Furkan Kılıç, “Bireysel başvuruda kabul edilebilirlik kriterleri yönünden inceleme yapmakla görevli birim ve organların ve kabul edilebilirlik kriterlerinin genel özellikleri ile her bir kabul edilebilirlik kriterine Anayasa Mahkemesinin yaklaşımı ve uygulama örneklerinin ortaya konması meslektaşlarımız açısından önem arz etmektedir.

Bu kapsamda eğitmenlerimize ve katılımcılara teşekkür ediyor verimli bir program olmasını diliyorum” dedi.

İki gün sürecek ve toplam 100 meslektaşımızın katıldığı eğitim seminerimizde Av. Cemile Turhallı Balsak, Av. Abdullah Çağer ve Av. Şahide Sezin Atmaca tarafından katılımcılara bilgilendirmede bulundular.

Seminer sonunda Avrupa Konseyi tarafından meslektaşlarımıza sertifikaları verildi. Programa farklı meslektaşlarımızın katılımıyla yarın sabah devam edilecek.