ADLİ YARDIM VE MÜLTECİ HAKLARI KOMİSYONUMUZUN KATILIMIYLA “MÜLTECİLERİN ADALETE ERİŞİMLERİNİN KOLAYLAŞTIRILMASI” KONULU TOPLANTI YAPILDI

12/05/2019

Adli Yardım ve Mülteci Hakları Komisyonu Koordinatörümüz Av. Timur Ortatepe, Mülteci Komisyonu adına Başkan Av. Selen Berna Ünlüatlı, Adli Yardım Komisyonu adına Av. Cansu Ece Işık, Stajyer Avukatlar İjlal Özden ve Orhan Bozkurt, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu’nda yapılan “Mültecilerin Adalete Erişimlerinin Kolaylaştırılması” toplantısına katılarak, çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ana yararlanıcısı Adalet Bakanlığı, uygulayıcısı Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseliği (UNHCR), Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanlığı olan ülkemizde ikamet eden yabancılar için adalete erişiminin arttırılması; toplum güvenliği ve sosyal uyumun güçlendirilmesi ile adalet kurumlarının kapasitelerinin güçlendirilmesinin amaçlandığı “Mültecilerin Adalete Erişimlerinin Kolaylaştırılması” Projesi kapsamında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda; Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Mağdur Hakları Daire Başkanı Ramazan Gürkan, Pedagog Muhammet Ali Akyel, UNHCR Temsilcisi Nilay Arkün, UNDP uzmanı Av. Musa Toprak ve Proje memuru Eda Şenel, Baromuz Adli Yardım ve Mülteci Hakları Komisyonundan bilgi aldılar.

Taraflar , mültecilerin adli yardıma erişimi hakkında bilgi alarak; hizmetlere erişimin güçlendirilmesi için fikir alışverişinde bulundular.