ADANA KENT KONSEYİ BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’Ü ZİYARET EDEREK ANKARA’DA VERDİKLERİ HUKUK MÜCADELESİNDEN DOLAYI KUTLADI

25/06/2020

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer beraberindeki yürütme kurulu üyeleri Berrin Ünlü, Yasemin Yılmaz, Süleyman Dökmez ve Ahmet Apaydın ile birlikte Başkanımız Av. Veli Küçük ve yönetim kurulumuzu ziyaret ederek, Ankara’da ‘Savunma Yürüyor’ eyleminde yaşanan olaylardan ötürü geçmiş olsun dileklerini iletirken verilen hukuk mücadelesinde yanlarında olduklarını ifade etti.

Konuklarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini belirten Başkanımız Av. Veli Küçük, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Ankara’da kolluk güçlerinin sergilediği manzara ve baro başkanlarına reva görülen uygulamanın çağdaş ve ileri demokrasi (!) ile yönetilen ülkelerde izahının olamayacağını vurguladı.

Bu duruma sebebiyet verenler hakkında yasal işlemlere başlayacaklarını, yargının üç kurucu unsurundan birisi savunmayı etkisizleştirme ve itibarsızlaştırılma çabalarına asla izin verilmeyeceğini belirten Başkanımız Av. Veli Küçük, “Hukuk devleti mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Barolar ve avukatlar kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edecekler. Bizlere bu onurlu mücadelemizde destek veren ve gücümüze güç katan tüm kurum, kuruluşlara teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Adana Kent Konseyi Başkanı Haşmet Biçer, Ankara’da hukukun üstünlüğü konusunda tarihi bir aşamanın yaşandığını ve hukuksuzluklara karşı baro başkanlarının ve avukatların ortaya koyduğu ‘hukuk savaşı’nda baromuzun yanında olduklarını söyledi.

Ziyaret esnasında yönetim kurulu üyemiz Av. Nevzat Elçi de hazır bulundu. Sohbet görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.