ADANA'DA "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ" BARO BAŞKANIMIZ AV.VELİ KÜÇÜK’ÜN DE KATILDIĞI TÖRENLERLE KUTLANDI.

11/01/2019
ADANA'DA

"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü", Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na ve Sanatçılar Parkındaki Basın Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve özgürlük meşalesi iletişim lisesi öğrencileri tarafından yakıldı.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, her iki törene katılan basın emekçilerinin gününü kutladı. Basın Anıtı önünde yapılan konuşmasında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük ülkemizde demokrasi ve basın özgürlüğünün her geçen gün geriye gittiğini, çıkartılan yasalarla gazetecilerin çalışma alanlarının daraltıldığını, üzerlerinde baskı unsuru yaratıldığını gördüklerini ifade etti. Tutuklu gazetecilerin sayısının arttığına işaret etti.

Hak, hukuk ve adaletin, bağımsız yargının, basın özgürlüğünün, temel hak ve özgürlüklerin olduğu kültürel ve ekonomik kalkınmanın sağlandığı aydınlık bir ülke özlemini dile getiren Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, "Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, Demokrasinin, özgürlüklerin, sosyal ve ekonomik refahın en yüksek standartlarda olduğu, yargının bağımsız, üstünlerin değil, hukukun üstün olduğu mutlu yarınlar, aydınlık günler temennisi ile basın emekçilerimize çalışmalarında başarılar diliyorum. "

Törenin ardından Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Metropol Gazetesinden muhabir Jülide Güvenç'e günün anısına karanfil takdim etti.

Törenlere Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.