ADANA CEZA İNFAZ KURUMLARI EL SANATLARI SERGİSİNİN AÇILIŞI BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK’ÜN KATILIMIYLA YAPILDI

18/10/2019

Adana Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerinin katıldıkları meslek edindirme kurslarında ortaya çıkan eserler ‘Sınırların Ötesinde Sanat’ adıyla sergilendi.

Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu, Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu, Adana Karataş Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı hediyelik kilim dokuma, resim, ahşap boyama, takı tasarım, makreme gibi el emeği göz nuru toplam 800 adet eser 18-21 Ekim tarihleri arasında M1 Real Alışveriş Merkezi’nde sergilenecektir.

Etkinliğin açılışını Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Çolak, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Torun, Denetimli Serbestlik Savcısı Necati Kazak birlikte açılışı yapıldı. Açılışın ardından konuklarıyla beraber standlar ve eserler incelendi. Satranç masasında Baro başkanımız ve Adana Cumhuriyet Başsavcısı sembolik olarak hamle yaptı. Anı defterini imzalayarak duygularını paylaştı.

“ Ceza İnfaz Kurumlarında yer alan yurttaşlarımız halk tabiriyle “kader kurbanlarımız” tarafından büyük özveri ve çabayla hazırlanan çalışmaları keyifle izlediğimi ifade etmek isterim.
Her biri el emeği göz nuru ile hazırlanan eserler çok başarılı ve sanatsal değer ifade eden çalışmalar. Bu çalışmaları yapanları kutluyorum.
Başarılı eserlerin bundan sonraki zamanlarda da üretilmesi dileğimdir. Sergide emeği geçen herkesi kutluyorum ve bu önemli çalışmaların sosyal sorumluluk projelerinin devamını diliyorum”
Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, katılımcılara teşekkür ederek, emeklerini sergileyen tutuklu ve hükümlülere de ortaya koydukları güzel işler nedeniyle başarılarının devamını diledi.