ADANA-CEYHAN DEPREMİNİN 22.YILINDA HAYATINI KAYBEDEN YURTTAŞLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ

27/06/2020

27 Haziran 1998 yılında saat 16:55’de yaşanan 6.2, orta şiddetindeki
Adana-Ceyhan depreminde 145 vatandaşımız hayatını kaybederken bin 517 kişi de yaralanmıştı.

48 bini az hasarlı, 19 bini orta ve 9 bini ağır hasarlı olmak üzere yıkılanlar da dahil, 76 bin konut ve iş yerinin olumsuz etkilenmişti.

Bir doğa olayı olan depremlerin, alınmayan önlemler ve denetimsizlik nedeniyle afete dönüşmemesi, insanların beton yığınları altında canlarını kaybetmemesi için deprem önlemlerine almak zaruridir.

Bu depremin yerleşim alanlarının seçiminde ve yapılaşmanın oluşumunda bilimsel yöntemlere daha fazla itibar edilmesi gerektiğini vurgulayan bir olay olmuştur.

Hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anarken tekrar yaşanabilecek bir depremde can kayıplarının olmaması için önlem almanın herkesin ve her kurumun asli görevi olduğunu hatırlatıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI