ADANA BAROSU VE KADIN HAKLARI MERKEZİ'MİZ, KADINA YÖNELİK ŞİDDET OLGUSUNU KAMUOYU GÜNDEMİNE TAŞIYACAK
19/11/2013
KADINA YÖNELİK ŞİDDET OLGUSUNA HAYIR!
Değerli meslektaşlarımız;
Adana Barosu ve Kadın Hakları Merkezi'miz, 25 Kasım "Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslar arası Mücadele ve Dayanışma Günü" nedeniyle konuyu çeşitli etkinliklerle kamuoyu gündemine taşımaya hazırlanıyor.
29 Kasım 2013 tarihinde Riva Reşatbey Otel'de saat: 13:30'da yapılacak "Medyanın Dili ve Gözüyle Kadın" konferansın konuşmacıları; Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu, Gazeteci-Yazar Tuluhan Tekelioğlu ve Uçan Süpürge Derneği Haber Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Selen Doğan olacaktır.
Hafta boyunca demokratik kitle örgütleriyle de birlikte Kadına Yönelik Şiddet olgusunun ortadan kaldırılması için ortak çalışmalara destek ve katkı sunacağız.
25 KASIM'IN ÖYKÜSÜ
25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesinin ve uluslararası hukukta şiddetle ilgili önleyici ve cezalandırıcı düzenlemeler yapılmasının temelinde trajik bir öykü yer alıyor. 1960 yılının 25 Kasımında Dominik Cumhuriyeti'nde diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeşin (Mirabel Kardeşler) tecavüz edilerek öldürülmesi üzerine 1981'de, Latin Amerikalı ve Karayipler'den kadın grupları 25 Kasımı "Kadına Yönelik Şiddete Hayır Günü" ilan eti. Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999'da, 25 Kasım'ın "Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü" olarak benimsenmesine karar verildi.
Mirabel kardeşlerin ölümü kadına yönelik şiddetin ne ilk örneği ne de son!
Aslında yüzyıllardır kadın üzerinde uygulanan fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik şiddet tüm acımasızlığıyla devam ediyor.
Saygılarımızla.
Adana Baro Başkanlığı
Diğer Haberler