"Adana Barosu tüm barolara örnek olacak bir başarıya imza attı"

24/09/2013
Baroların ortak görüşü: "Adana Barosu tüm barolara örnek olacak bir başarıya imza attı" Adana Barosu öncülüğünde düzenlenen "Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları"sempozyumunda avukatların sorunları irdelendi ve çözüm yolları arandı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu'nun yanı sıra Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda barodan avukatların katıldığı sempozyuma tüm barolardan gerek sunumları sırasında, gerekse resmi web sitelerinde beğenilerini belirttiler. Sempozyuma katılan TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, "Adana Barosu Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, mesleğimize sahip çıkması ve bizlere yol gösterici bir sempozyuma ev sahipliği yapmalarından dolayı kutluyorum.. Sanıyorum, bu sempozyumlar diğer barolara, meslektaşlarımıza yol gösterici bir fener olacaktır..Sorunlarımızı zaten biliyorduk. Bu sorunların çözümleri noktasında yakın temas ve birbirimizi yüz yüze dinlemeye de ihtiyacımız bulunuyordu" dedi. TBB Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı, "Adana Barosu'nca düzenlenen bu sempozyumda, mesleğimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşuyor olmaktan dolayı son derece mutlu olduk. Gerçekten mükemmel bir ev sahipliği ve çok emek harcanmış bir sempozyum oldu. Adana Barosu'na şükran ve minnetlerimizi sunuyorum" diye konuştu. Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu: "Başta Baro Başkanımıza ve Değerli Yönetim Kurulu üyelerine ve Adana Barosu Mensubu meslektaşlarımıza en derin teşekkürlerimi sunarım. Adana Barosunun yeri bizde ayrı.. Adana Barosu Başkanı benim sınıf arkadaşım 13 Baro Başkanı gibi onunda bizdeki yeri ayrı öncelikle kendisini rahatsızlanması bizi derinden üzdü kendisine acil şifalar diliyorum. Adana Barosunun böyle bir sempozyum düzenlediği haberini alır almaz inanın çok sevindik ve birkaç gün içerisinde bir hazırlık yaptık. Avukatların Hakları, mesleki sorunları ve çözüm yolları konulu Sempozyumunuza katkı sağlayacağımızı umut ederek, ilinize geldik. Sayın Adana Baro Başkanlığınıza, sempozyumu düzenlemesi neticesinde, meslek onur ve saygınlığı ve mesleki sorunlara duyarlılığından dolayı teşekkür ettiğimizi belirtiriz" dedi. Gaziantep Barosu Başkanı Av. Ali Elibol, "Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına, kendi adıma öncelikle değerli dostum Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık'ın şahsında "Mesleki Sorunlar ve Çözüm Yolları" konulu bu sempozyumu düzenledikleri için Adana Barosu yönetim kuruluna ve tüm Adana barosu avukatlarına teşekkürlerimi sunarım. Bu sempozyumun "savunma mesleği", "hukukun üstünlüğü", "hukuk devleti", ve "yargı bağımsızlığı" ilkelerine yeni açılımlar getireceğine inanıyorum." Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Antalya Baro Başkanı Av.Alper Tunga Bacanlı, "Çok çetrefelli konuları içinde barından mesleğimizin sorunlarının çözümüne yönelik düzenlenen sempozyum nedeniyle Adana Barosu'nu, yönetim kurulunu ve çalışanlarını kutluyorum. Çok güzel ve verimli bir sempozyum olarak tarihe geçmiştir. İnanıyorum ki, bir çok baro da bu şekilde çalışmalarla mesleki sorunlarımızı en üst perdeden sesleriyle sağır olanlara duyurmaya devam edecektir" dedi. Eskişehir Baro Başkanı Av. Rıza Öztekin, "Böylesine önemli etkinliğe imza attığı için Adana Barosu'na teşekkür ediyorum, mesleğimizin sorunlarına ayrıntılı bir ortamda tartışma ve çözümlerini bulmada yol gösterici oldu. Ayrıca, bizi çok güzel bir şekilde ağırladılar." dedi. Sakarya Baro Başkanı Av. Recep Hacıeyüpoğlu: "Öncelikli olarak Adana Barosu'na ve yönetim kuruluna düzenlemiş oldukları sempozyum nedeniyle teşekkür ediyorum. Mesleğimizin bir çok sorunu bulunmaktadır. Adana Barosu, bizleri bir araya getirerek, bu sorunları daha kapsamlı görüşüp, konuşma fırsatı vermiştir" dedi. Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy: "Savunma ve barolarımız bir çok sorunla karşı karşıyayız. Savunma kendini savunmak zorunda bırakılmıştır. Bu anlamda, Adana Barosu çok önemli ve mesleğimize katkı sağlayacağına inandığım bir sempozyum yapmıştır. Bu önemli çalışmaya katkı sağlayan emek harcayan baro başkanına, yönetimine ve tüm baro personeline saygı ve şükranlarımızı sunuyorum."dedi. Kocaeli Baro Başkanı Av. Mehmet Tamer Solakoğlu: "Adana Barosu tarafından çok güzel bir sempozyum olmuştur. Başta sayın Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum" dedi Aydın Barosu Başkanı Av. Sümer Germen: "Adana Barosu'nun öncülük ettiği, bu kadar detaylı bir şekilde mesleğinin sorunlarının tartışıldığı bir platform bana göre bir başlangıç olduğunu düşünüyorum, Bunu Aydın Barosu ve diğer barolar da düşünecektir. Meslek sorunlarını bire bir de tespit ve kolektif anlayışla ortaya koyarsak, avukatlık yasası, meslek kuralları ile ilgili bir çalışma ortaya çıkar ve sağlıklı olur. Yoksa biz baro başkanları Ankara'da ve bölge toplantıları yapıyoruz. Hep meslek sorunlarını konuşuyoruz ama hiçbir barodan geri dönüş olmuyor. Bu formatı daha da genişleterek, bu anlayışı da geliştirerek yeni bir avukatlık yasası herkesi kucaklar. Adana Barosu Başkan ve yönetimini kutluyorum." Mersin Barosu Başkanı Av. Alpay Antmen : "Adana Barosu Başkanı, sevgili arkadaşım, dostum Mengücek başkana öncelikle geçmiş olsun diyor, başarılarının devamını diliyorum. Mesleğimizin sorunlarına ışık tutacak nitelikteki sempozyuma katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu belirtirim. Adana Barosu'na bu kadar güzel ev sahipliği vebaşarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum."