Adana Barosu Başkanı Yasayı Hatırlattı; "Düzenlemeler Açık ve Net"
11/11/2015
Adana Barosu Başkanı Yasayı Hatırlattı; "Düzenlemeler Açık ve Net"
Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Manisa'da yürütülen soruşturmada gözaltına alınan kadınlara kelepçe takılması ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmede bulundu.
CMK 'nın 93.maddesinde, yakalanan ve tutuklanan kişilerin naklinin düzenlendiğini belirten Av. Mengücek Gazi Çıtırık, "buna göre; yakalanan veya tutuklanarak bir yerden bir yere nakledilen kişilere, kaçacaklarına veya kendisi veya başkalarının hayat ve beden bütünlükleri bakımından tehlike arz ettiğine ilişkin belirtilerin varlığı durumunda kelepçe takılabilecektir" dedi.
Yasal düzenlemelerin açık ve net olduğunu hatırlatan Av. Çıtırık; "yine 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu 18.maddesine göre çocuklara zincir ,kelepçe ve benzeri aletler takılamayacaktır. Sadece bir hatırlatma ve gönderme yapayım dedim yakın günlerde yaşananlara" diyerek değerlendirmesini tamamladı.
Diğer Haberler