08/09/2020

İZMİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 98.YILINI KUTLUYORUZ

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK;

“9 EYLÜL; SADECE İZMİR’İN DEĞİL, VATANIN KURTULUŞUDUR”

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

9 Eylül'ün şanlı bir tarihe sahip olan ulusumuzun unutulmaz zaferlerinden birisi olduğunu belirtti.

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919'da Samsun’a ilk adımı atması ile başlayan bağımsızlık yürüyüşünün kahraman ordumuzun cephelerde kazandığı destansı zaferlerin ardından işgalci kuvvetlere İzmir’de son darbeyi vurmasıyla sonuçlandığını ifade etti.

Başkanımız Av. Veli Küçük, mesajında;

“Milli Mücadele'nin son aşaması sayılan ve İzmir'e, yani kurtuluşa giden yoldaki en önemli dönemeç olan “Büyük Taarruz '' sonrasında, 31 Ağustos günü, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa, şu tarihi emrini vermişti:

“Bütün arkadaşlarımın Anadolu'da daha başka meydan muharebeleri verileceğini göz önüne alarak ilerlemesini ve herkesin akıl gücünü, yiğitlik ve yurtseverlik kaynaklarını yarışırcasına esirgemeden vermeye devam eylemesini isterim. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, İleri!.. ''

İzmir ile başlayan istiklal mücadelesi 9 Eylül 1922’de yine İzmir’in düşman işgalinden kurtulmasıyla son bulmuş ve bağımsızlık ateşi tüm yurdu sarmıştı.

Yunan ordularının denize döküldüğü yer olarak hafızalarımızda yer eden İzmir'imizin kurtuluş tarihi olan 9 Eylül günü, aynı zamanda tüm vatanın esenliğe kavuştuğu günün tarihidir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve kuruluşunda önemli bir yer tutan bu anlamlı günde ulusumuz bağımsızlığını tüm dünyaya ilan etmiştir.” İfadelerini kullandı.

Son dönemde ortak değerlerimizin hiçe sayıldığı, toplumun ayrıştığına dikkat çeken Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, “Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, barışımızı, huzurumuzu ve geleceğimizi ancak hukuk ile yeniden inşa edebilir ve koruyabiliriz. Bu itibarla hukuksuzluk, ülkemizin aşması gereken tarihsel bir aşama olarak karşımızda durmaktadır!

Bu itibarla herkes bilmelidir ki kim hukukun dışına çıkıyorsa, çıkar menfaat veya korku ile adaletsizliğe yol ve imkân veriyorsa Türkiye Cumhuriyetinin en büyük düşmanıdır!

Özgür bağımsız ve huzur dolu bir ülke hayali ile bizlere bu “onurlu destan”ı emanet eden başta büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Yaşadığımız olumsuzlukları aşmanın birinci yolu, 9 Eylül ruhunu oluşturan birlik, dayanışma ve yurtseverlik bilincini unutmamak, unutturmamaktır.”