24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Anadolu Ortaokulu’na kütüphane kazandırdık

24/11/2021
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Anadolu Ortaokulu’na kütüphane kazandırdık

Merkeze bağlı Yüreğir İlçesi Anadolu Ortaokulu’nun kütüphanesi, Baromuz ve Çocuk Hakları Merkezimizin katkılarıyla oluşturuldu.

Kütüphanesi olmayan okullarımıza destek olmak için seferberlik başlatan Baromuz ve Çocuk Hakları Merkezi , Yüreğir İlçesine bağlı Anadolu Ortaokulu Okul Müdürü Akın Köksal ile temasa geçti. Meslektaşlarımızın bağışlarıyla alınan çok sayıda roman ve hikaye kitaplarından oluşan kütüphanenin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, Başkan Yardımcımız Av. Miyesser Ersalan Önenli. Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi, Çocuk Hakları Merkezi Başkanlarımız Av. Gamze Lamba Apaydın, Av. Murat Gülsün, Merkez üyeleri Av. Çiğdem Aneplioğlu Çin, Av. Merve Orçan, Av. Sinan Sivri, Av. Nazife Semra Şahinkuş, Av. Merve Toğma, Stayjer Av. Buse Taşgır, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Tolga Ügdül, Emin Dalak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de katıldı.
BUGÜN YALNIZCA BİR KÜTÜPHANE AÇMADIK…
Başkanımız Av. Gökayaz, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Çocukların hayatına kitap ile dokunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün yalnızca bir kütüphane açmıyoruz, pırıl pırıl yetişecek, düşünecek ve sorgulayacak gençlerimizin geleceğine katkıda bulunuyoruz. Kütüphanemizin hazırlanmasında ve kitap bağışı konusunda emek harcayan ve destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan ilçe milli eğitim müdürümüze, okul müdürümüze ve öğretmenlerimize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Cumhuriyetimizin ve geleceğimizin teminatı yavrularımızın daha iyi yetişmeleri için onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Eğitime katkı sunmayı herkes kendine görev edinmelidir.” dedi. Kurdele kesimi sırasında kendisini dinleyen öğrencilere “Hepinizden haftada iki kitap bitirmenizi istiyorum” diyen Başkanımız, tüm öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü de kutladı ve karanfil takdim etti.
Okul Müdürü Akın Köksal, avukatlara anlamlı yardımlarından dolayı teşekkür ederek, “Okulumuzda kütüphanemiz bulunmuyordu. Böylesine önemli eksikliği giderdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanede yer alan kitaplar okul öğrencilerinin büyük ilgisiyle karşılandı.

Tören sonunda okula Türk Bayrağı hediye edildi.

#adanabarosu #avukatlar #24kasımöğretmenlergünü #kütüphane
#adanamillieğitim