2. CUMHURBAŞKANIMIZ İSMET İNÖNÜ'YÜ VEFATININ 45. YILINDA SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.

25/12/2018

1. ve 2. İnönü Meydan Muharebelerinin muzaffer komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2. Cumhurbaşkanı, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve eylem arkadaşı İsmet İnönü İstiklal Savaşı’nın kazanılmasında, Cumhuriyet’in kurulmasında, güzel ülkemizin modern bir ülke olarak gelişip güçlenmesinde ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefi doğrultusunda ilerlemesinde büyük katkılar sağlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 15 yıla yakın başbakanlığını o yaptı. Atatürk'ün tüm devrimleri, onun başbakanlığı döneminde hayata geçirildi. Türkiye Cumhuriyeti'ni tek partiden çok partili demokrasiye taşıyan oydu. Türkiye Cumhuriyeti'ni II. Dünya Savaşı felaketinden koruyan, “çocukları babasız bırakmayan” da oydu.

Emperyalizme karşı destansı bir mücadele ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin doğum belgesi ve tapusu olan Lozan Barış Antlaşmasını, başta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere kurtuluş kahramanlarını Ulusumuzun gönlünden ve vicdanından silmeye ve itibarsızlaştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

2. Cumhurbaşkanımız İsmet İnönü'yü vefatının 45. yılında saygı ve özlemle anıyoruz.

ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI