19 YAŞINDA SOKAK ORTASINDA DÖVÜLEREK KATLEDİLİŞİNİN 5. YILINDA ALİ İSMAİL KORKMAZ'I SAYGIYLA ANIYORUZ

10/07/2018

Gezi protestoları sırasında Eskişehir’de 2 Temmuz 2013’te polisler ve eli sopalı esnaf tarafından dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 8 günlük yaşam mücadelesinin ardından 10 Temmuz’da yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ı, vefatının 5. yılında rahmet ve özlemle anıyoruz.

19 yaşında bir gencimizin kaybı ile içinde insan sevgisi barındıran herkes derinden bir acı yaşamıştı.

Güzel ülkemizin tüm gençlerinin düşlerindeki özgür dünyayı kurabilmeleri için bu acı olaylar bir kez daha yaşanmamalıdır.

Güler yüzlü fotoğraflarıyla bizlere bakan Berkin Elvan'ı (14), Ahmet Atakan'ı (22, Ethem Sarılısülük'ü (26), Abdullah Cömert'i (22), Medeni Yıldırım'ı, (18) Mehmet Ayvalıtaş'ı (20) ve Adana’da Gezi Parkı olayları sırasında gösterilere müdahale ettiği sırada, alt geçit inşaatından düşerek hayatını kaybeden Komiser Mustafa Sarı'yı da rahmetle anıyoruz.

Farklılıklarımızı zenginlik görüp hiçbir ayrım gözetmeden hep birlikte kimsenin ötekileştirilmediği, barış ve kardeşliğimizin tesis edildiği, aydınlık ve güneşli günlerin geleceği umuduyla baskılara, antidemokratik uygulamalara karşı duranları ve bu uğurda yaşamlarını yitirenleri asla unutmadık, unutmayacağız.
Saygıyla sunarız.
ADANA BAROSU BAŞKANLIĞI