15.’SİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ ADANA BAROSU KUPASI’NI “HAMASET” KAZANDI

28/11/2022
15.’SİNİ DÜZENLEDİĞİMİZ ADANA BAROSU KUPASI’NI “HAMASET” KAZANDI

15.’sini düzenlenen Adana Barosu Kupası’nı, Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapıldı.  3 yaşlı safkan İngiliz taylarının katılım gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden kum pistte koşuldu. Yarışı jokey Vedat Abiş ile “Hamaset” isimli at kazandı. Baromuz adına koşulan koşu sonunda “Yennefer” ikinci sırada kendisine yer bulurken, “Zolo Muum” üçüncü, “Hikaye” de yarışı dördüncü tamamladılar.  Yarışın ardından düzenlenen ödül töreninde; kazanan at sahibi Erkut Özyurter’e vekaleten safkanın antrenörü Emin Karataş’ a kupasını Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz verdi.   Jokey Vedat Abiş’ e çiçeği ise Adana Barosu Genel Sekreteri Av. İlker Mengü tarafından takdim edilirken, Adana Yeşiloba Hipodrom Müdürü Bora Güralp’ e günün anısına binaen çiçeğini yine Adana Barosu Yönetim Kurulu üyeleri avukat Av. Ayça Kara Sığırcı ve Av. Neval Yurtdaş verdiler.   Adana Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz, burada yaptığı açıklamada, “Bugün 15. kez koşulan Adana Barosu Koşusu artık geleneksel hale gelmiştir. Burada bulunmaktan onur duyuyoruz. Çok güzel bir yarış oldu. Atçılık, Cumhuriyetin kurulmasıyla kültürümüzün bir parçası olmuştur. Türkiye Jokey Kulübü, Atatürk’ün mirasına ve bu kültürün yaşanmasına en güzel şekilde sahip çıkmaktadır. Adana Barosu olarak Atatürk’ün mirasına bizler de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Adana Yeşiloba Hipodromu kente çok büyük canlılık katıyor. Bu nedenle TJK yöneticilerini ve çalışanlarını kutluyorum. Adana Barosu Koşusunu kazanan atın sahibi kutluyorum. Çok keyifli bir yarış oldu. Bundan sonraki koşu hayatında da başarılar diliyorum.”  Şeref Tribünü'ndeki kupa törenine Baromuz yönetim kurulu üyeleri Av. Nevzat Elçi, Av. Neval Yurtdaş, Av. İlker Güzel, Av. Ayça Kara Sığırcı, Av. Timur Ortatepe, Av. Esem Yiğit, Baromuz üyesi meslektaşlarımız, Av. Sergen Nalcı, Av. Tuğgen Gökayaz, Av. Gizem Çakmakoğlu, Av. İlkem İnan, Av. Hakan Tahtacı, Av. Özge Demirdelen, Adana Hipodrom Müdürü Bora Güralp ile çok sayıda avukat ve davetli katıldı.