11'İ ÇOCUK 12 İNSANIMIZIN YANARAK HAYATINI KAYBETTİĞİ ALADAĞ DAVASININ 8. DURUŞMASI KOZAN'DA GÖRÜLDÜ. DURUŞMA 30 NİSAN 2019 TARİHİNE ERTELENDİ.

17/01/2019
11'İ ÇOCUK 12 İNSANIMIZIN YANARAK HAYATINI KAYBETTİĞİ ALADAĞ DAVASININ 8. DURUŞMASI KOZAN'DA GÖRÜLDÜ.  DURUŞMA 30 NİSAN 2019 TARİHİNE ERTELENDİ.

DURUŞMA 30 NİSAN 2019 TARİHİNE ERTELENDİ.

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i çocuk 12 kişinin yanarak hayatını kaybettiği Süleymancılar Cemaatine ait yurttaki yangına ilişkin davanın 8. duruşması görüldü.

Kozan Ağır Ceza Mahkemesinin 2018/238 Esasına kaydedilen davanın 8.Duruşması duruşma salonu olarak kullanılan Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonunda 18 tutuksuz sanık bugün (17.01.2019 tarihinde) hakim karşısına çıkarıldı.

Duruşma 30 Nisan 2019 tarihine ertelendi.

BAROLARIN KATILAN TALEBİ REDDEDİLDİ.

Dosyadaki eksiklerin giderilmesine ve adli kontrolün devamına karar verildi. Baromuzun da aralarında bulunduğu katılan olma talepleri mahkemece kabul edilmedi.

Duruşmada tutuksuz sanıklar Cuma Ali Genç, yurdun bağlı olduğu Aladağ Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneğinin Başkanı İsmail Uğur, Mahir Kılıç, Mahmut Deniz, Mustafa Öztaş, Ramazan Keleş, Ramazan Dede, Mehmet İpek, Zeki Yılmaz, eski Aladağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş, Davut Gökçeli, Durmuş Gökçe, Yücel Turaç, Ramazan Arı, Cihan Ünal ve Bayram Aydın taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçu ile yargılanıyor.

Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyemiz Av. Sinem Tanrısınatapan KESKİN, Bursa Barosu mensubu Av. Aygül ARDA, Av. Yıldırım HACIOĞLU, Av . Fikriye Merve Evin KAYRAK, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkan Yardımcısı Av. Seda KÖSE ile yaşamını yitiren çocukların aileleri, taraf avukatları, Adana milletvekilleri Ayhan Barut, Müzeyyen Şevkin ve Burhanetin Bulut'la Sosyal Haklar Derneği Genel Başkanı Melda Onur davayı izleyenler arasındaydı.

Önceki duruşmada mahkeme dosyayı Eski Kaymakam Ziya Filizer'in yargılandığı dosya ile birleştirilmesi için Adana’ya göndermiş, Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı kabul etmemişti.

Uyuşmazlık üzerine istinaf mahkemesi dosyayı yeniden Kozan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesine göndermişti.

Davada yargılanan 18 kişi, ‘Birden fazla kişiyi taksirle öldürme ve yaralanmalarına sebep olmak’ suçlamasıyla yargılanıyor.

Adana, Bursa ve Ankara Barosundan meslektaşlarımızın takip ettiği davada müşteki avukatları, yargılananların ‘Taksirle öldürme’ suçundan değil ‘Olası kasıtla öldürme’ suçundan yargılanmasını istedi.

"ADALET GELMEDİKÇE BU YANGIN SÖNMEZ"

Adana Barosu Başkanımız Av. Veli KÜÇÜK, yürekleri yakan Aladağ'a adalet gelmedikçe bu yangının yüreklerde asla sönmeyeceğini belirterek, "Türkiye'yi sarsan yurt yangınında yaşamını yitiren 11'i çocuk 12 canın hesabının hukuk önünde sorulmasını istiyoruz. Devlet koruyucu yapısıyla küçük öğrencileri kimsenin eline bırakmamalı, tüm yurtları ve çocuklarımızı himayesine almalıdır. Aksi halde vicdanlar körelmeye devam edecek. " dedi.

NE OLMUŞTU?

Aladağ'da, 29 Kasım 2016 günü Süleymancılar cemaatine ait yurtta, elektrik panosundan çıkan yangında yanıcı özellikteki ahşap merdiven ve halı kaplama ile ateş yurdun üst katlarına kadar çıkmış, yangın merdiveni kilitli olan binada eğitmen Fatma Canatan, yurt müdürü Cumali Genç'in kızı Sare Betül Genç, 8'inci sınıf öğrencileri Sema Nur Aydoğdu, Zeliha Avcı, Sevim Köylü, 7'nci sınıf öğrencileri Gamze Bagir, Sümeyye Yetim, İlknur Maden, 6'ncı sınıf öğrencisi Nurgül Pertlek ile 5'inci sınıf öğrencileri Bahtınur Baş, Tuğba Aydoğdu ve Cennet Karataş yaşamını yitirmişti. 22 çocuk da yaralı kurtulmuştu..