10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ BAŞKANIMIZ AV. SEMİH GÖKAYAZ’IN KATILDIĞI TÖRENLE KUTLANDI

10/01/2022
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Saygı duruşuyla başlayan programa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Baro Başkanımız Av. Semih Gökayaz ile çok sayıda gazeteci katıldı.
Başkanımız burada yaptığı konuşmada, Basın Özgürlüğünün Anayasal bir hak olduğunu ancak bu özgürlüğü kullanabilmek için elverişli vasıtalarla desteklenmesi gerektiğini belirterek, “Basın, son yüzyılda demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olarak ortaya çıkmış ve 4. kuvvet olarak anılmıştır. Basının toplumu bilgilendirerek, ülkedeki yöneticileri kamu adına denetim yetkisi vardır. Ancak bu denetim yetkisinin özgür bir şekilde kullanıldığı ülkelerde demokrasi gelişir, adalet tesis edilir, refah seviyesi artar. Basının özgür olmadığı ülkelerde demokrasi gelişmez, kendi içerisinde bocalayan ülkeler olurlar. Gerçek haberin halka ulaşması noktasında yazılı, görsel ve işitsel medyanın tüm kanallarının halka açık olması gerekmektedir. Toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin siyasetçilere iletilmesi gibi pek çok konuda önemli bir kamu görevi üstlenen yerel ve ulusal basınımız, halkımızın gözü, kulağı ve dilidir. Tüm zorluklara ve engellemelere rağmen, halkın haber alma hakkı için özveriyle çalışan basın emekçilerine, 212 Sayılı Basın Yasası’nın yürürlüğe girişinin 61. yılında, ifade ve basın özgürlüğü önündeki engellerin kalktığı, gazetecilerin iş güvencesine kavuştuğu 10 Ocak’lar diliyorum.” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, gazetecilerin 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.
Daha sonra yürüyerek Basın Anıtı’na geçildi. Burada da ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, katılımcılarla birlikte basın anıtına çelenk konulup, Basın Özgürlüğü meşalesi yakıldı.
Meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayan Esendemir, ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bu süreçte, basın mensuplarının önemli bir görev üstlendiğini söyledi.