BAROMUZ

HATAY’IN ANAVATAN’A KATILIŞININ 78. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

görüntülenme
26/07/2017

HATAY’IN ANAVATAN’A KATILIŞININ 78. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN.

Bugün Hatay İlimizin anavatana katılışının 78.yıldönümü.

Bu günün anlamı misak-ı milli sınırları içinde yaşayan herkesin ayrılmaz bir bütün olduğunu göstermesidir.

Medeniyetler beşiği Anadolu’muzun örnek bir manzumesini teşkil eden Hatay, Büyük Atatürk'ün ileri görüşlülüğü sayesinde askeri zafer sonrasında genç Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi bir zaferi olarak tarihe geçmiştir.

Atatürk'ün "Hatay meselesi benim vazgeçilmez bir davam olmuştur.” diyerek kararlılığını ortaya koyduğunu ifade eden Adana Barosu Başkanımız Av. Veli Küçük; " 'Hoşgörü ve Medeniyetler Şehri'
Hatay’ın anavatana katılışının 78. yılını sevinç ve heyecanla kutlarken , 23 Temmuz gününün , Ülkemizi işgal eden emperyalist güçler ve işbirlikçilerinin ulusal irade karşısında tarihe gömüldüğü gün olduğunu belirtmek isterim.

Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini bir kez daha hatırlatarak Hatay'ın anayurda katılımını sağlayan başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, eylem arkadaşlarını, Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen'i, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum." dedi.