BAROMUZ

DEVRİM ŞEHİDİ MUSTAFA FEHMİ KUBİLAY'I KATLEDİLİŞİNİN 87.YILINDA SAYGIYLA ANIYORUZ.

görüntülenme
26/12/2017

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK; “CUMHURİYETİMİZE YÖNELECEK HER TÜRLÜ TEHDİT KARŞISINDA DİMDİK DURACAĞIZ”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay'ın katledilişinin 87. yılı dolayısıyla açıklama yaptı.

Av. Küçük, Kubilay olayının Cumhuriyet tarihimizin en önemli olaylarından biri olduğunu, onun cumhuriyetin bekası için şehit olduğunu, günümüzde de cumhuriyetin başka yöntemlerle büyük saldırılara uğradığını, ancak cumhuriyetin bu kavgalardan güçlenerek çıkacağını ifade etti. Av. Küçük, Cumhuriyetin kurulmasından sonra bundan rahatsız olanlar çıktığını ve aydınlanmacı cumhuriyet kültürü ile sürekli çatışma halinde olduklarını söyledi.

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 15 Temmuz hain darbe girişiminin de bunun en çarpıcı örneklerinden olduğunu ifade etti. Darbe girişiminin, Türk ordusu ve yurttaşlarımızın duyarlı davranışları sonucunda başarıya ulaşmadığını hatırlatan Av. Küçük, "Emperyalist devletlerin maşası konumunda ki gerici zihniyetin 15 Temmuz darbe girişiminde devletin kılcal damarlarına kadar sızdığı ortaya çıkmıştır, adım adım gelen tehlike son yıllarda siyasi iktidarın verdiği tavizlerle en had safhaya ulaşmış ve ülkemiz uçurumun kıyısından döndüğü büyük bir badire atlatmıştır.” diye konuştu.

"FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞİMİZDİR”

Türkiye Cumhuriyeti ve onun temel niteliklerini korumak uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andıklarını ifade eden Av. Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
"Kutsal din duygularının siyasete ve ticarete alet edilmemesini, bu duyguların sömürülmesi ile yurttaşlar arasında çatışma ortamının doğmamasını dilemekteyiz. Siyasilerin görevi toplumu ayrıştırıp, kamplaştırarak bunlardan medet ummak değil, birleştirmek, kaynaştırmak ve farklılıklara da hoşgörü ile bakabilmeyi içine sindirebilmektir"

Bugün ülkemizde, Atatürk ve Devrimlerinin karalanmakta olduğunu aktaran Av. Küçük, millet, milli irade gibi söylemlerle halkımız aldatılarak çağdaş ve uygar okullar kapatılarak yerlerine hafız okulları açılmakta, müfredat değiştirilmekte, mezar taşlarını okuyamıyoruz denilerek Osmanlıca okullara ders olarak sokulmaya çalışılmaktadır.
Gelecek kuşakların ufkunu karartmaya çalışarak, dindar nesil istiyoruz diyerek kindar neslin önünü açanlar bakanlar ve aileleri üzerinden ayrıca Cumhuriyet tarihimizde görülmemiş yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile karşı karşıyadır. Hukuk yok edilmiş, adalet yok edilmiş, lâiklik yalnızca yasalarda yazılı olarak kalmıştır. Siyasi iktidarı eleştirenler, muhalif kimlikler ve farklı sesler düşman, darbeci, terörist olarak görülmekte, hak arayanlar en ağır polis şiddeti ile karşı karşıya gelmektedirler. Çıkarılan ve çıkarılmak istenilen yasalarla hak ve özgürlükler sınırlanmakta, yaratılan baskı düzeni artık korku imparatorluğuna dönüşmüştür.

Günümüzde de Atatürk Devrimcileri çeşitli biçimlerde şehit edilmişlerdir. Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Ahmet Taner Kışlalı, Abdi İpekçi gibi nice Atatürk devrimcisinin, Sivas olaylarında da pek çok düşün ve sanat insanının şehit edilmelerinin, birbirinden bağımsız olduğunu düşünmek mümkün değildir" şeklinde konuştu.

“KARŞI DURACAĞIZ”

Adana Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, sözlerini şöyle tamamladı;

“23 Aralık 1930 tarihinde Menemen'de askerlik görevini ifa ederken Cumhuriyet karşıtı gerici güçlerin ayaklanması sonucu şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve Bekçiler Hasan ve Şevki beylerin aziz hatıralarını saygı ile yad ederken, bu gerici ayaklanmanın 87.yılında Adana Barosu olarak Cumhuriyetimize yönelecek her türlü tehdit karşısında Kubilay gibi tavır alacağımızı ilan ederiz. Devrim şehitlerimizin Ruhu Şad olsun.”