BAROMUZ

ALİ İSMAİL KORKMAZ’I UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ.

görüntülenme
10/07/2017

ALİ İSMAİL KORKMAZ’I UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ.

10.07.2017

Bu gün Gezi olayları sırasında vahşice katledilen Ali İsmail Korkmaz'ın dördüncü ölüm yıl dönümü.

3 Haziran 2013'te Eskişehir'de sivil kıyafetli kişilerin sopalarla, tekmelerle saldırdığı ve öldüresiye dövdüğü Ali İsmail Korkmaz, 38 gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikten sonra 19 yaşında hayatını kaybetmişti.

Gezi Parkı protestoları sırasında Eskişehir’de polisler ve siviller tarafından öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katillerinin yargılandığı dava yerel mahkeme kararının kısmen onanması üzerine Anayasa Mahkemesine taşındı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesinin, sanık polis memurları M.S’ye verilen 10 yıl 10 ay ve Y.A.'ya verilen 10 yıl hapis cezalarıyla birlikte sivil sanıklardan İ.K., R.K. ve M.V. hakkındaki 6’şar yıl 8’er aylık hapis cezalarını onaması üzerine bu sanıklar yönünden iç hukuk yolu tükenmişti.

Korkmaz ailesinin avukatları tarafından, Ali İsmail Korkmaz’ın öldürülmesiyle birlikte soruşturma ve kovuşturma sürecindeki eksikliklerin ve sanıklara yönelik ödül gibi eksik ceza tayininin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 2. Maddesi (Yaşam Hakkı) ve 3. Maddesinin (İşkence ve Kötü Muamele Yasağı) esas yönünden ve aynı maddelerin sözleşmenin 13. maddesi (Etkili Başvuru Hakkı) delaletiyle usul yönünden ihlali olduğu belirtildi.

Avukatları, Anayasa Mahkemesine  başvurarak bu ihlallerin tespitini ve sonuçlarının ortadan kaldırılarak sanıkların etkili, gerçekçi ve caydırıcı bir şekilde cezalandırılmaları için yeniden yargılanma yapılması talebinde bulundu.

Korkmaz ailesi ve yurttaşlarımız halen adalet arayışını devam ettirmektedir.

Gencecik bir fidanı aramızdan söküp alanlarla ilgili vicdanları tatmin edecek bir kararın verilmemiş olması nedeniyle adalet yerini bulana kadar mücadeleye devam edeceğiz. İsteğimiz bellidir; Hak, hukuk ve adalet. Ali İsmail Korkmaz'ı, dördüncü ölüm yıldönümünde unutmadık, unutturmayacağız!

Saygılarımızla.

Adana Baro Başkanlığı