24/04/2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 23 Nisan 1920’de kurulmuş ve TBMM’nin kurulmasıyla bu kutlu gün ülkemizde Milli Bayram olarak ilan edilmiştir. 1929 yılında ise 23 Nisan, Atatürk tarafından “Türk Milletinin istikbali bugünkü çocukların isabetli görüşü ve yorulmak istidadında olmayan çalışma azmi ile büyük ve parlak olacaktır.” sözleriyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklarımıza armağan etmiştir. Bizler de bu armağana sahip çıkıyor ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğu, Anadolu’da Cumhuriyet ateşinin yakıldığı ilk gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 104 yaşında olan Cumhuriyetimizin ateşi ve heyecanı kaç yaşında olursa olsun hiç sönmeyecektir.
Büyük önderimiz ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, rahmetle yad ediyoruz.
Adana Barosu Başkanlığı