STAJ KOMİSYONU BÜNYESİNDE 'MÜNAZARA KULÜBÜ' KURULDU.

06/12/2017
STAJ KOMİSYONU BÜNYESİNDE 'MÜNAZARA KULÜBÜ' KURULDU.

2017-2018 dönemi stajyer avukatlarımızın talebi üzerine Staj Komisyonumuz bünyesinde Münazara Kulübü kurulmuş olup, kulübün ilk toplantısı 05.12.2017 Salı günü Adana Barosu Reşatbey Staj Eğitim Merkezimizde yapılmıştır. Münazara Kulübünün Başkanlığına stajyer avukatımız Bilal Bayraktar seçilmiştir.

Münazara Kulübüne stajyer avukatlarımızın yanı sıra Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri de yoğun ilgi göstermiştir.

Toplantının açılış konuşmasını Baro Genel Sekreterimiz ve Staj Komisyonu Koordinatörümüz Av. Semih Gökayaz yaptı.

Av. Gökayaz; "Avukatlık mesleği kendini en iyi ve uygun şekilde ifade etme, hitabet ve ikna sanatıdır. Avukatlık ayrıca güzel konuşma gerektiren bir meslektir. İlk toplantısını yaptığımız Münazara Kulübü etkinlikleri kapsamında avukatın sahip olması gereken becerileri eğitimle, takım halinde oyunlarla, düzenlenecek çeşitli aktivitelerle stajyer avukatlarımıza kazandıracağız.

Kulübümüzün çalışmaları eğlenceli olacağı gibi öğretici ve geliştirici yönleriyle de verimli olacaktır. Her ne kadar kulübümüz stajyer avukatlarımızla çalışmalarına başlamış olsa da her aşamasında avukat, stajyer avukatlarımız ve bölgemizde bulunan üniversitelerin hukuk fakültesi öğrencileri de çalışmalara katılabileceklerdir.

Staj Komisyonumuz, stajyer avukatlarımızın mesleki gelişimini en verimli bir şekilde yürütmek için eğitim çalışmaları, avukatlık hukuku ve meslek kurallarının anlatılması, meslektaşlarımızın sosyalleşmesi ve Münazara Kulübümüz gibi kişisel gelişimlerine katkı sağlayacağına inandığımız çalışmaları büyük bir şevkle yürütmektedir. Bu çalışmalarımıza hız kesmeden dönem sonuna kadar devam edeceğiz." dedi