"SÖYLEM" DERGİSİ SAHİBİ ŞAİR MEHMET ÇETİNKAYA BARO BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİ.

07/12/2017

"SÖYLEM" DERGİSİ SAHİBİ ŞAİR MEHMET ÇETİNKAYA BARO BAŞKANIMIZI ZİYARET ETTİ.

Adana tarihi boyunca en uzun soluklu yayın yapan kültür ve sanat dergisi 'Söylem' in imtiyaz sahibi şair Mehmet Çetinkaya, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'e nezaket ziyaretinde bulundu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Çetinkaya'nın istikrarlı ve ilkeli duruşuyla örnek bir yayın organı olmasından dolayı kutladı.

1995 yılının Nisan ayında yayın yaşamına başlattığı Söylem dergisini yayınlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Çetinkaya da, görüşme esnasında Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'e yayınlanan dergilerinden örnekler takdim etti.

Mehmet Çetinkaya, dergilerini takdimi sırasında, “Sanatsız, edebiyatsız bir kent çıplak kalır. Bir kentin, kent olabilmesi için vazgeçilmez bir kural vardır. ‘Bir kentte edebiyat, sanat dergisi yaşamıyorsa o kent, kent değildir’ Bu kural kenti kent yapar. Edebiyat ve sanat dergileri bir kentin kalesidir” ifadelerini kullandı.

Çetinkaya,  Söylem’in uzun yıllar devam etmesi için kent halkının desteği gerektiğini de vurguladı. Mehmet Çetinkaya aynı zamanda "Aşklar Yaşatır Aydınlığı" adlı şiir kitabını Baro Başkanımız Av. Küçük'e hediye etti.

Ziyaret fotoğraf çekimi ile sona erdi.