10/10/2017

KOCAELİ BAROSU AVUKATLARINDAN
MEHMET SAMİM GEREDELİ BÜROSUNDA UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRIDA YAŞAMINI KAYBETTİ.

MESLEĞİMİZE YÖNELEN MENFUR SALDIRILARI KINIYORUZ.

Kocaeli Barosuna kayıtlı avukatlardan Mehmet Samim Geredeli, bürosunda S.A.S.'nın silahlı saldırısı sonucu yaşamını kaybetti.

Menfur olay, bugün saat 16.15 sıralarında, İzmit Fethiye Caddesi'nde bulunan bir iş merkezinde meslektaşımız Av.Mehmet Samim Geredeli'nin bürosunda meydana gelmiştir.

Daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girip çıktığı belirtilen S.A.S.nın silahından çıkan 3 kurşunla ağır yaralan meslektaşımız kaldırıldığı hastanede ne yazık ki yaşamını kaybetmiştir.

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaştı.

Bursa'da alçakça katledilen meslektaşımızın kanı kurumamış, acısı dinmemişken, yine pompalı tüfekle bu defa başka bir meslektaşımıza saldırıda bulunulması kaygılarımızın yersiz olmadığını ve durumun ciddiyetini bir kez daha göstermiştir.

Sonrasında Şanlıurfa Baro Başkanımıza kolluk terörü yönelmiş, fiili güç kullanılarak gözaltına alınmış, geçtiğimiz hafta Adana Barosu avukatlarından Av.Ali Eşitmez fiili ve sözlü saldırıya maruz kalmış, meslektaşlarımız bir çok noktada hedef halini almıştır.

Yargının kurucu ve vazgeçilmez unsuru olan savunma mesleğininin temsilcileri avukatlara sıkılan kurşunlar, yargıya sıkılmış demektir.

Unutulmamalıdır ki avukatlar, vekil olarak katıldıkları davaların ve uyuşmazlıkların tarafı değildir.

Avukatlara, baktıkları dosyalarla özdeşleştirilerek yapılan sözlü, fili ve silahlı saldırılar asla kabul edilemez.
Meslektaşımızın uğradığı bu menfur saldırı doğrudan avukatlık mesleğine yapılmıştır.

Yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olamayacağını, savunmanın hiç bir zaman susturulamayacanı bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz.

Silahlı saldırıda bulunan saldırganın biran evvel yakalanarak tutuklanmasını, adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz. Olayın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Saldırıda yaşamını kaybeden meslektaşımız Av.Mehmet Samim Geredeli'ye Allah'dan rahmet, ailesine, sevenlerine, Kocaeli Barosuna ve meslek camiamıza sabırlar ve başsağlığı diliyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunarız.

Adana Barosu Başkanlığı