08/01/2018
MERHUM ÜSTADIMIZ AV. EDİP MUTLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

ESKİ ADLİYE BİNAMIZDA CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ.
MERHUM ÜSTADIMIZ AV. EDİP MUTLU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI.

Geçirdiği rahatsızlık nedeni ile hayatını kaybeden Baromuzun mensubu Av. Aysel Mutlu'nun eşi, Baromuzun 287 sicil sırasında kayıtlı merhum meslektaşımız, değerli üstadımız Av. Edip Mutlu (87) için cenaze töreni düzenlendi.

Adana Adliyesinde (Taş Binada) düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Cumali Tülü, Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, önceki dönem Baro Başkanlarımız Av. M. Ziya Yergök, Av. İbrahim Gazioğlu, Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Genel Sekreterimiz Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Nevzat Elçi, savcı, hakim, meslektaşlarımız ve adliye personeli katıldı.

Törende, merhum üstadımız için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve özgeçmişi okundu.

Bir meslek büyüğünü, bir meslek üstadını yitirmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade eden Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, yaptığı konuşmada;
"Ne yazık ki Adana Barosu ve bizler, acı ve üzüntü dolu günler yaşamaktayız. Bir süre önce meslektaşımız Av. Muammer Garip'i yitirmiştik. Değerli üstadımızın acısı taze iken dün de Edip Mutlu üstadımızı kaybettik. Kendisi savunma mesleğinin 62 yıllık ulu çınarı ve önemli bir temsilcisi olarak bizlere her daim örnek olmuş, çok değerli bir üstadımızdı.
Ben bir kez daha üstadıma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, tüm meslektaşlarımıza sabır ve başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Adana Barosu önceki dönem Başkan Yardımcımız Av. M. Hakan Önenli de bugünlere gelmesinde Edip Mutlu'nun çok büyük katkısı olduğunu ifade etti.

Avukatlığın sadece bir meslek olmadığını, bir yaşam sanatı olduğunu kendilerine gösterdiğini ifade eden Av. Önenli, "Bu mesleği icra edebiliyorsam bu başarı üstadımındır. Dürüstlüğü, çalışkanlığı, iş disipliniyle, mesleğini aşkla, şevkle, tutkuyla mesleğine bağlı oluşu, dilerim tüm meslektaşlarımın önünde böyle bir rehberi olur. Üstat; ilkelerin her zaman yolumuzu aydınlatacaktır" diye konuştu.

Önceki dönem Baro Başkanlarımızdan Av. M. Ziya Yergök de, kendisiyle uzun yıllar komşuluk yaptığı ve mesleğin abide isimlerinden biri olan merhumu kaybetmenin derin teessürünü yaşadıklarını ifade etti.

Törenin arrdından, merhumun cenazesi Kabasakal Mezarlığı'nda defnedildi.