İZMİT BAROSUNA KAYITLI MESLEKTAŞIMIZ AV. MEHMET SAMİM GEREDELİ UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ.

10/10/2017
İZMİT BAROSUNA KAYITLI MESLEKTAŞIMIZ AV.  MEHMET SAMİM GEREDELİ UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ.

İZMİT BAROSUNA KAYITLI MESLEKTAŞIMIZ AV.

MEHMET SAMİM GEREDELİ UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ.

MESLEĞİMİZE YÖNELEN BU SALDIRILARI KINIYORUZ.

Adana Barosu Başkanlığı,

İzmit'te meslektaşımız avukat Mehmet Samim Geredeli, bürosunda uğradığı silahlı saldırı sonucu S.A.S. tarafından vurularak öldürülmesine sert tepki gösterdi.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Menfur olay, bugün saat 16.15 sıralarında, İzmit Fethiye Caddesi'nde bulunan bir iş merkezindeki  Meslektaşımız Av.Mehmet Samim Geredeli'nin bürosunda meydana gelmiştir. Daha önce işlediği bir suç nedeniyle cezaevine girip çıktığı belirtilen S.A.S.nın silahından çıkan 3 kurşunla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ne yazık ki kurtarılamadı.

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırıların, ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaştı.

Bursa'da, 4 Temmuz günü alçakça katledilen meslektaşımızın kanı kurumamış, acısı dinmemişken yine pompalı tüfekle bu defa başka bir meslektaşımıza saldırıda bulunulması kaygılarımızın yersiz olmadığını ve durumun ciddiyetini bir kez daha göstermiştir. Ardından Şanlıurfa Baro Başkanımıza yönelen saldırı yaşanmıştı. Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan avukatlara sıkılan kurşunlar, yargıya sıkılmış demektir. Unutulmamalıdır ki avukatlar, müdafi olarak katıldıkları davalara ve işleme koydukları icra takiplerine konu olan uyuşmazlıkların tarafı değildir. Avukatlara, baktıkları dosyalarla özdeşleştirilerek yapılan sözlü, fili ve silahlı saldırılar asla kabul edilemez.

Meslektaşımızın uğradığı bu saldırı avukatlık mesleğine yapılmıştır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz. silahlı saldırıda bulunan  saldırganın yakalnarak tutuklanmasını, adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz"