BAROMUZDA STAJ DÖNEMİNİ TAMAMLAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ CÜBBE GİYDİLER

08/03/2018
BAROMUZDA STAJ DÖNEMİNİ TAMAMLAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ CÜBBE GİYDİLER

BARO BAŞKANIMIZ AV. KÜÇÜK;

"KADIN TOPLUMUN HER ALANINDA OLMALIDIR "

Baromuzda stajlarını başarıyla tamamlayan 5 meslektaşımız için ruhsat töreni düzenlendi.

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleştirilen törene Baro Başkan Yardımcımız Av. Sabahattin Gümüş, Saymanımız Av. İlknur Önal, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Abbas Bilgili, Av. Nevzat Elçi, Av. Özge Doğan İşcan ile çok sayıda davetli ve meslektaşlarımız katıldı.

Staj dönemlerini tamamlayan Hatice Sarı, Muharrem Kaya, Barış Tüzel, Rukiye Arslan ve Ali Arda Sapmaz meslek yeminlerinin ardından cübbelerini yanlarında staj yaptıkları büro avukatlarının elinden giydiler.

Genç meslektaşlarımıza cübbelerini Av. Onur Tekin, Av. Cuma Öner, Av. Mustafa Kınalı, Av. Özge Doğan İşcan ve Av. Sabahattin Gümüş giydirdi.

1. BİLGİLİ'YE "HAYIRLI OLSUN"

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, törende yaptığı konuşmasına, yönetim kurulu üyeliği görevine başlayan Av. Abbas Bilgili'ye hayırlı uğurlu olsun diyerek  'başarılar' diledi.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, " 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü"nün tarihsel sürecini aktardı.

79 Baronun da bir gün evvel aynı anda yaptıkları basın açıklamalarıyla ezilen ve sömürülen kadınların sesini TÜBAKKOM'un ortak bildirisiyle duyurmaya çalıştığını ifade etti.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle  'kadına şiddet'in boyutunu gösteren sayısal verileri ortaya koydu.

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, 2017 yılında 409 kadın cinayetinin işlendiğini ve 332 kadına cinsel şiddet uygulandığını, 2016 yılında 328 kadının, 2015 yılında ise 303 kadının öldürüldüğünü, 2018’in ilk iki ayında ise 36 kadının erkek şiddeti sonucu öldürüldüğünü ifade etti.

Av. Küçük, şöyle devam etti:

"İstatistikler pek iç açıcı değil. Yüzde 75 ile yüzde 90 oranı aralığında kadınlarımızın uğradıkları şiddeti ve istismarı gizli tutarak söyleyemediğini de göz önüne alırsak, sayısal verilerin boyutunun daha vahim olduğunu anlarız.

Barolar, demokratik kitle örgütleri, kadın üzerine çalışmalar yürüten örgütlerin toplumda bu kadar yaygınlaşan şiddet olayına karşı ciddi çalışmalar yapmasına rağmen sorunun özünü gidermek mümkün olmamaktadır. Kadın sürekli hedef haline getirilmektedir. Kadınlarımıza ne kadar çok fırsat sunabilir, pozitif ayrımcılığı en iyi şekilde uygulayabilirsek, ulus olarak o oranda güç kazanırız. Kadınlara yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, geleceğe daha da güvenle bakabiliriz. Bunu tam anlamıyla sağlamak için de toplumun tüm kesimlerinin katkı sağlaması gerekmektedir.  Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi; "Kadınlarını geri bırakan toplumlar, geride kalmaya mahkumdur." Cumhuriyetimizin ve çağdaşlaşmanın odak noktasında yer alan kadınlarımızın bu özel gününü kutlarım"

Baro Başkanımız Av. Veli Küçük, ülkemizde yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının olmadığı, yurttaşın adalete erişimin temsilcisi savunmanın sesinin kısılmaya çalışıldığı bir ortamda mesleğin daha da zor hale geldiğini belirtti.

Av. Küçük, Avukatlık mesleğinin özündeki empati duygusunun ön planda tutulması gerektiğinin altını çizdi.