BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK: “KAYBETTİMİZ CANLARI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM”

11/10/2017
BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK: “KAYBETTİMİZ CANLARI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM”

10 EKİM ANKARA KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ADANA'DA ANILDI.

BARO BAŞKANIMIZ AV. VELİ KÜÇÜK:
“KAYBETTİMİZ CANLARI SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM”

10 Ekim 2015'te Ankara’da ‘Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren 105 kişi katliamın 2. yılında anıldı.

İlk olarak 10 Ekim günü saat 10.00 da Adana Gar önünde basın açıklaması yapıldı, aynı gün saat 18.30'da Seyhan Belediyesi Barış Anıtı önünde anma etkinliğine Baro Başkanımız Av. Veli Küçük'de katıldı.

Katliamda hayatını kaybedenlerin resimlerinin taşındığı anmada hayatını kaybedenler adına yapılan barış anıtına karanfil bırakıldı.

Türkiye’de barışı ve hukuku ortadan kaldıracak askeri darbe girişiminin başarısızlığa uğradığını dile getiren Av. Küçük, ancak emeği, demokrasiyi, laikliği, tüm hak ve özgürlükleri ortadan kaldıracak bir sivil dikta sürecinin de yaşandığını söyledi.

Şiddete dönüşmeyen her türlü düşünce ve ifadenin özgürce ortaya konuşabilmesi gerektiğini belirterek, kuvvetler ayrılığının hakim olduğu, toplumsal huzur ve barışın olduğu, halk iradesinin tecelli ettiği TBMM'nin egemen olduğu parlamenter demokrasiden yana olduklarını ifade eden Av. Küçük “Barışçıl protesto anayasal haktır. Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkı ve İfade özgürlüğü, demokratik toplumunun en temel değerleri arasındadır. Hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir toplumda, mevcut düzene itiraz eden ve barışçıl yöntemlerle gerçekleştirilmesi savunulan siyasi fikirlerin, toplantı özgürlüğü ve diğer yasal araçlarla kendisini ifade edebilmesi imkânı sunulmalıdır. Biz, laik, demokratik, bağımsız, özgürlükçü bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Bu elim katliamda yaşamını kaybedenleri bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum.” dedi.